Vrijdag was een leuke dag voor de marktlieden van Scholten Groente en Fruit. Er was een uitbundig jubileum te voeren.

Niet dat de media, althans amstelveenblog.nl niet, er waren uitgenodigd, maar dit medium weet het doordat burgemeester Tjapko Poppens het twitterde. Hij kwam er heen wegens dat jubileum op de Amstelveense vrijdagmarkt, waar Marty Scholten al precies een halve eeuw staat. En zijn zoon Jan niet er zijn zilveren jubileum. Die staat  er dus al 25 jaar. Dochter Petra al 12,5 jaar. Goed voor een koperen jubileum dus.

Communicatie

Opnieuw bewees het communicatieteam van de gemeente abs9luut geen verstand te hebben van communicatie. Als de burgemeester nu maar geen last krijgt met zijn zogenaamde communicatie-experts. Die hadden al bedacht dat het onder geen beding in de ‘openbare’ agenda van het college van B&W mocht verschijnen, die wekelijks de media krijgen. ’s Avonds vertelde de burgemeester mij overigens dat hij die dag twaalf verschillende optredens had, maar dat terzijde.

Zelfs de openbaarheid blijft geheim, ware het niet dat hij twitterde. Ach, misschien zijn sommige media wel geselecteerd door het team ‘communicatie’ van de gemeente. Het zou betekenen dat de gemeente niet zo het algemeen belang zoekt als het voorgeeft te doen. Primair zoekt zij overigens haar eigen communicatiekanalen, een ander woord voor reclamedragers. Met die promotie is overigens niet bepaald iets mis; de zogenaamde communicatie-afdeling is nu eenmaal het reclamebureau van B&W en heeft er kennelijk enorme moeite me als nieuws met die promotionele opzet niet in overeenstemming is.

Zoals gezegd misschien zijn sommige media wel gevraagd. Het is afwachten. In elk geval koos de burgemeester zijn eigen sociale media. Bij gebrek aan wat anders, denk ik.

2 REACTIES

  1. Poppens is dus ook al ingepakt door het á-democratische gedrag van Raat. Gaat u zich alsjeblieft rotschamen, meneer de burgervader l

  2. Kan niet minstens. 75% van de dat communicatieteam van de gemeente ander werk gaan zoeken. Ze zijn volkomen nutteloos en zonde van onze belastingcenten. Ga eens eens een echt beroep leren zoals in de zorg, onderwijs of bij de politie. Dan doet u nog wat voor uw geld.
    Het lijkt mij trouwens goed dat er wat meer bekend gemaakt wordt door dat bolwerk aan de Poel. Of zijn het daar mini-Poetins.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.