In Schouwburg Amstelveen betreden twee cabaretiers het podium. In ‘Best of’ speelt Ton Kas op 5 april de beste fragmenten uit zijn voorgaande shows en een dag later deelt Harrie Jekkers in ‘Achter de duinen’ in liedjes en sketches zijn Haagse jeugdherinneringen met het publiek. En van Den Haag naar Ibiza, het eiland waar Jekkers nu woont. Twee avonden lachen om pure flauwekul, zegt de schouwburg Op dinsdag 5 april a.s. om 20.00 uur is de melige moppentapper Ton Kas (foto) te zien in de schouwburg. De beste fragmenten uit zijn eerdere drie shows passeren daarin de revue, maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal.

Arsenaal

Aan de opzet verandert nul komma nul: een totaal mallotige, melige avond. Dus het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters, te dikke of juist te dunne vrouwen, politieagenten enzovoort wordt weer uit de kast getrokken.

Harrie Jekkers
Hagenees Harrie Jekker zingt en vertelt op woensdag 6 april a.s. om 20.00 uur over zijn jeugd en zijn geliefde Den Haag. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven. Maar de voorstelling zal niet blijven steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd. Het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ook ruim aan bod; en de voorstelling gaat ook over het eiland Ibiza en de ‘campo’ waar Jekkers woont. Hij vertelt zijn verhalen op de gebruikelijke Jekkers-manier met een lach, een traan en een korrel zout.

Meer info & reserveren: www.schouwburgamstelveen.nl

Foto: Studio Loerijzer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.