De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen gaat zich inzetten om de provincie Noord-Holland meer bij de gemeente te betrekken. Dat zei fractievoorzitter (in de gemeenteraad) Michel Becker dinsdagavond in de ledenvergadering van de partij, die overigens ‘bondgenoot’ is van de BoerBurgerBeweging (BBB).

Uit dien hoofde is Becker trouwens ook statenlid van Noord-Holland voor BBB.

Klachten

 De fractie in de gemeenteraad bestaat nu uit twee personen, die men overal ziet. “Wij willen er als volksvertegenwoordigers de geluiden van inwoners horen”, zeiden Becker en fractiegenote Gonnie van Rietschoten. Hun kritiek was dat men dat vaak bij grotere fracties niet ziet. In dat verband wil men ook de website verder uitbreiden en niet alleen nieuws verspreiden maar ook klachten over en suggesties voor gemeentelijk beleid rechtstreeks bij fractie en bestuur laten binnenkomen.

 Voorzitter

Burgerraadslid Ben Westendorp is voorzitter van de partij geworden. De leden kozen hem omdat voorzitter Ronald Bouwman, bekend als directeur van de basisschool voor speciaal onderwijs ‘De Bloeiwijzer’, buiten de gemeente is gaan wonen, te weten in Ouder-Amstel. Bovendien heeft hij het druk met zijn nevenfunctie als bestuurslid van het Waterschap Amstel Gooi en Vecht voor de BBB. “Niet mopperen maar opperen”, gaf hij in zijn dankwoord als advies en zijn persoonlijk motto. Hij is twee jaar voorzitter van de partij geweest. Hij juichte het toe dat die bondgenoot van BBB is geworden, hoewel de oudste lokale partij, Burgerbelangen Amstelveen (bbA) daar wat moeite mee heeft, zei Becker later. Hij omschreef de gesprekken die gaande zijn met bbA als constructief, maar vond dat men niet een hek rond Amstelveen moet plaatsen. Vandaar het bondgenootschap met de BBB, al blijven primair plaatselijke belangen óók voor AVA een hoofdrol spelen. Maar BBB richt zich onder meer op stedelijke gebieden als Nes aan de Amstel, waar ook AV A een rol in speelt. Nesser Dorpsraadvergaderingen, waar transparantie écht wordt bedreven, worden altijd door (burger) raadsleden van Actief voor Amstelveen bezocht. Westendorp vormt nu samen met Robert Logger (secretaris) en Wil Seiffers-Nijhuis (penningmeester) het bestuur.

Naamsbekendheid

 Actief voor Amstelveen gaat de komende tijd werken aan vergroting van de naamsbekendheid, werd gezegd. Als een van de twaalf fracties in de gemeenteraad vindt de partij niet dat met wat de allemaal doet de bekendheid in overeenstemming is en bovendien moeten Amstelveners meer weten over de partij en dat men daar terecht kan met ideeën en klachten. Het huishoudelijk reglement is enigszins aangepast. Digitalisering neemt toe. Als men iets snel wil, waarvoor een ledenvergadering nog is, kan men dat in het vervolg ook digitaal regelen. BBB gaat landelijk door met bondgenootschappen, vertelde Michel Becker. Het betekent volgens hem dat de provincie en de gemeenten dichter bij elkaar komen. Daar zegt Actief voor Amstelveen zich intensief ook voor te gaan inzetten.

Foto: Westendorp (links) nam stokje van Bouwman (midden) als voorzitter over. Fractievoorzitter Becker rechts.

2 REACTIES

  1. “Maar BBB richt zich onder meer op stedelijke gebieden als Nes aan de Amstel, waar ook AV A een rol in speelt.”

    Hier wordt Nes aan de Amstel een ‘stedelijk gebied’ genoemd, maar dat is juist de vraag die door de Dorpsraad aan de orde werd gesteld in hun bezwaar tegen het soort bebouwing dat de gemeente daar mogelijk wilde maken, hetgeen (voorlopig) door de provincie werd afgewezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.