Niet meer per se naar niet raadhuis hoeven werkzoekenden en werkgevers om daar op het Werkplein AA een match te vinden. Men kan nu ook naar de wijkcentra Westend en het MOC. Om bijvoorbeeld te solliciteren. Daar worden wekelijks spreekuren gehouden.

Zo vond als eerste Akpedze Akpawu werk bij Grandhotel Amstelveen van Netjes Beheer. Zij werd daar aangenomen door HR-manager Theresia de Jong, die ook woensdag, net als Akpawu, bij de opening van het tweede spreekuur was in het MOC (Maatschappelijk en Ontmoetingscentrum) aan de Lindenlaan 75 door wethouder Marijn van Ballegooijen.

Uitkering

In het MOC kan men elke woensdag van 9.30 tot 12.00 uur terecht voor het vinden van een baan. Of men nu meer werkuren zoekt of benieuwd is naar leerwerktrajecten in zijn of haar omgeving. “Wij willen meer de wijken in om zo dicht mogelijk bij de inwoners te zijn,” zei de wethouder woensdag bij de opening. De mensen met een uitkering, die we naar betaald werk willen begeleiden, hebben we allemaal geregistreerd, maar wie niet tot die doelgroep behoort, hebben we vrijwel niet. Met spreekuren in wijkcentra bereiken wij mensen die om de een of andere reden niet naar het raadhuis komen. We bereiken mensen die nog niet bekend zijn als werkzoekenden.” Hij overhandigde Akpawu een boeket bloemen, omdat zij via een wijkcentrum werk had gevonden. In het Grand Hotel Amstelveen schijnt zij inmiddels een waardevolle en volgens Van Ballegooijen zelfs ‘onmisbare’ kracht te zijn. Ook HR-manager kreeg bloemen.

Westwijk

 In het wijkcentrum Westend aan het Westwijkplein 3 kan men op dinsdagmorgen (van 9.30 tot 12.00 uur) terecht. Daar bestaat volgens gemeentelijke medewerkster Vera de Wijs, coördinatrice van het Werkplein en de spreekuren, van 8 januari af. De welzijnsorganisatie Participe is ook ingeschakeld, o.a. omdat die de wijkcentra beheert. “Ik wist niet dat er een probleem was”, gaf de wethouder toe. Maar de werkzoekenden komen nu eenmaal eerder in wijkcentra dan in de raadhuizen van Amstelveen en Aalsmeer. Tijdens de spreekuren wordt, net als op het Werkplein AA, advies gegeven over scholing en werk, alsmede over allerlei activiteiten, trainingen en workshops. Ook biedt men een beroepskeuzetest aan en een netwerk van werkgevers.

Actieplan

De fysieke aanwezigheid van gemeentemedewerkers in wijkcentra vloeit voort uit het gemeentelijk actieplan werkgelegenheid. Met dat plan, opgesteld naar aanleiding van veranderende arbeidsmarktomstandigheden door corona, wil de gemeente nog niet werkende inwoners naar werk begeleiden.  Voor meer vragen kan men contact opnemen met de gemeente via (020) 5404911 of werkpleinaa@amstelveen.nl

Foto: Akpedze Akpawu (midden) vond werk bij Grand Hotel Amstelveen. Links de wethouder en daarnaast HR-mager De Jong van Netjes. Uiterst rechts Vera de Wijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.