Vijfduizend zonnepanelen liggen er op daken Amsterdamse metrostations, waar dus de Amstelveenlijn heen rijdt.  Die werden vrijdag 3 april officieel in gebruik genomen. Tijdens door de wethouders Van Doorninck van Amsterdam, Boomgaars van Ouder-Amstel en Slegers van Zaandstad, die ook portefeuillehouder van de Vervoerregio Amsterdam is.

Het zou een feestelijke bijeenkomst zijn op metrostation Van der Madeweg, maar door de maatregelen rond het Coronavirus is besloten het evenement online te laten plaatsvinden. Na het welkomstwoord door projectleider Roland van Houdt werd de ingebruikname bekrachtigd met een door de bestuurders gezamenlijk uitgesproken openingszin.

 Het project

Metro en Tram (gemeente Amsterdam) voorzag vorig jaar dertien metrostations  zonnepanelen. Met dit initiatief dragen naar hun zeggen gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en stadsvervoerder GVB bij aan verduurzaming van de stad. Het project is mede mogelijk gemaakt met subsidie van Vervoersregio Amsterdam en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Gezinnen

De zonnepanelen liggen op de metrostations Gaasperplas, Kraaiennest, Diemen-Zuid, Verrijn Stuartweg, Heemstedestraat, Henk Sneevlietweg, Van der Madeweg, Spaklerweg, Strandvliet, Gein, Holendrecht, Bullewijk en Venserpolder. Met de opbrengst van deze zonnepanelen kunnen ruim 400 Amsterdamse huishoudens worden voorzien van stroom, meldt de Vervoerregio.

Om de overlast van het plaatsen zoveel mogelijk te beperken is een groot deel van de werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd in nauwe afstemming met GVB.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.