Het pas gestarte online marketing bureau Digital Wizards wil met een website Amstelveners bewegen tot hulp aan de Amstelveense lokale horeca en detailhandel helpen. Horeca en veel winkels zijn dicht en er is nog weinig zicht op wanneer alles weer enigszins ‘normaal’ zal zijn, zegt het bedrijf. Onder de noemer ‘Amstelveen Helpt’ wil het ondernemers uitnodigen hun ‘weekaanbiedingen’ gratis op de site te plaatsen.

Hans Boersma van zijn pas beginnen Digital Wizards voelt trouwens zelf ook de coronacrisis. Horeca en winkels zijn in zijn ogen onmisbaar voor de sociale cohesie in de samenleving. “De winkels hadden het al langere tijd zwaar door de almaar stijgende online aankopen bij nationale en internationale ketens. Daar komt deze crisis nu bovenop. Ik wil graag helpen onze horecabedrijven en winkels overeind te houden’, zegt Boersma, die met zijn onderneming trouwens zelf ook louter online bezig is. In het verlengde van de actie hoopt hij kennelijk op het werven van klanten die websites door zijn onderneming laten bouwen.

Rabo

Via AmstelveenHelpt kunnen inwoners van Amstelveen aanbiedingen bestellen, die op de site staan. ‘Ze geven aan op welk moment ze de bestelling komen ophalen en de horecaondernemer of winkelier zorgt ervoor dat het bestelde op de afgesproken tijd klaarstaat. Ter plekke wordt dan met pin afgerekend.’

Boersma heeft met zijn idee aangeklopt bij Rabobank Amstel en Vecht. De bank was meteen bereid zijn plan te sponsoren. “Samen met andere Amstelveense ondernemers hebben we dit belangeloos verder ontwikkeld. Maar er zijn nu eenmaal wel kosten aan verbonden. Daarvoor zoeken wij nog sponsors en partners / vrijwilligers die ons willen helpen de site up-to-date te houden en onder de aandacht te brengen.”

Gratis 

Hans Boersma roept Amstelveense horeca- en detailhandelsondernemers op zich te melden via www.amstelveenhelpt.nl. “Zij krijgen een bedrijfspagina en kunnen een aanbieding plaatsen op de pagina met weekaanbiedingen. Helemaal gratis. Wij vragen alleen hun informatie aan te leveren en regelmatig nieuwe aanbiedingen te plaatsen. Wij zorgen ervoor dat de site onder de aandacht komt van Amstelveners.” Tegelijk roept hij de inwoners van Amstelveen op toch vooral hun bestellingen te plaatsen bij de Amstelveense (gesloten?) horeca en detailhandel, via www.amstelveenhelpt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.