De rekenkamercommissie van de Amstelveense gemeenteraad startte in februari een onderzoek naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van het gemeentelijk minimabeleid. Daarin komen ook de rollen van de gemeenteraad en het college van B&W aan de orde.

In het onderzoek wordt gekeken naar de doelstellingen van het lokale minimabeleid en de regelingen die hier uit voortkomen. Er wordt onderzocht hoe de doelgroep van het minimabeleid eruit ziet en hoe die wordt bereikt.

Regelingen

Mensen kunnen gebruikmaken van meerdere regelingen. Het gebruik daarvan naast elkaar kan ongewenste effecten hebben, zoals het geen aanspraak meer kunnen maken op een andere regeling. Een belangrijke vraag is dan ook wat de gemeente  precies doet om die ongewenste effecten te voorkomen.

Ook wordt onderzocht wanneer en hoe de raad op een goede manier zijn kaderstellende en controlerende rol kan invullen over de uitvoering van het minimabeleid. Daarbij wordt aandacht besteed aan de verbeteringen die mogelijk zijn.

Het onderzoek, waarvan het rapport naar verwachting in het derde kwartaal van dut jaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd, wordt uitgevoerd door bureau BMC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.