Vrouwen moeten meer doordingen tot de hoogste regionen van het bestuur van landen en bedrijven, is de boodschap van D66. Hebben wij in Amstelveen een vrouwelijke wethouder in de persoon van Floor Gordon, landelijk aast haar partijgenote Sigrid Kaag op het premierschap en is zij nu al vast de vicepremier en de baas van het ministerie van financiën, waar zij overigens geen verstand van heeft, zoals ook haar partijgenote Ollongren op Defensie het verschil niet weet tussen een sergeant en een majoor.

In die trant werd door D66 ook de Internationale Vrouwendag in Amstelveen gevierd. De partij bood alle basisscholen het boekje ‘Mama is minister-president’ aan, waaruit lijsttrekker Floor Gordon ook voorlas. En kandidaat-raadslid Saloua Charaa laat in een persbericht van haar fractie weten dat kansengelijkheid “nog steeds niet altijd vanzelfsprekend” is voor vrouwen en meisjes. “En dat hebben we goed onder de aandacht gebracht.”

Ongelijkheid

Daartoe diende volgens haar ook de meeting die D66 ’s avonds in de bibliotheek aan het Stadsplein hield, waar zowel Tweede Kamerlid Hülya Kat en lijsttrekker Floor Gordon vertelden over hun persoonlijke ervaringen met vrouw-zijn en de door D66 vastgestelde kansen(on)gelijkheid.

Volgens Gordon werden in haar jeugd sport, politiek en TV gedomineerd door mannen. “Gelukkig komt daar in rap tempo verandering in”, zei ze.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.