Betaald parkeren wordt steeds meer in Amstelveen uitgebreid. Nu hebben B&W besloten dat ook Elsrijk eind mei de klos wordt. Oude Dorp en deel van Keizer Karelpark Noord zijn in juni aan de beurt. Bewoners gaan dan voor een vergunning betalen en bezoekers worden geacht de meters re vullen.

Volgens wethouder Floor Gordon blijkt uit recente metingen dat in die gebieden de parkeerdruk zo hoog is dat bewoners er hun auto steeds moeilijker kwijt kunnen.

Parkeerdruk

De gemeenteraad had eerder al ingestemd met betaald parkeren in deze gebieden als de parkeerdruk daar aanleiding toe zou geven. “Dat is nu het geval”, zegt Gordon. Ook de parkeerdruk in de Oranjebuurt is volgens de gemeente dusdanig dat er binnenkort wordt voorgesteld eind mei ook daar betaald parkeren in te voeren. Recente metingen zouden dat noodzakelijk maken. In Kostverloren voldoet bleek uit metingen dat het nu nog niet hoeft. “Maar dat kan snel veranderen door de recente invoering van betaald parkeren in Kronenburg”, waarschuwt de gemeente. “Daarom wordt binnenkort opnieuw gemeten in Kostverloren.”

Leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid in de wijken liggen ten grondslag aan betaald parkeren, zegt Gordon. “Bewoners en hun bezoekers moeten wat de gemeente betreft bij de woning kunnen parkeren. Als het te druk is kunnen bovendien onveilige situaties ontstaan door automobilisten die door de woonstraten rijden op zoek naar een gratis parkeerplek.”

Februari

De metingen vonden eind januari en begin februari plaats, mede na signalen vanuit bewoners, zegt de gemeente. In sommige straten is de parkeerdruk nu nog laag, voegt zij er aan toe, maar om de olievlekwerking te voorkomen wordt ook daar betaald parkeren. Met olievlekwerking wordt bedoeld dat door invoering van betaald parkeren mensen hun auto in aangrenzende wijken zetten. “Als er aanleiding is voor nieuwe metingen in deze gebieden zullen we dat doen”, zegt Gordon. “Als de parkeerdruk te hoog is kan ook daar betaald parkeren met vergunning worden ingevoerd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.