Zoals vrijwel alle politieke partijen, vooral de VVD, in de gemeenteraad is ook Actief voor Amstelveen (AVA) voor een hospice. Die partij vindt het nodig daar aandacht op de vestigen in een persbericht, nu alle partijen in een campagne zich naar de verkiezing vechten.

Ondernemer en oud-raadslid voor de VVD Joop Siemers vroeg onlangs in een raadscommissie in wezen om geld van de gemeente. Dat komt er, viel zowel namens de VVD als in de ene na de andere fractie te beluisteren.

Lindenlaan

Maar nu zegt ook AVA volstrekt overbodig (maar ja, het is verkiezingstijd) achter de komst van het € 3,5 miljoen kostende Hospice Amsteloever te staan. Het verijst op de plek van de voormalige Tweede Montessorischool aan de Lindenlaan, samen met een medisch centrum. Er is overigens een Joodse hospice Immanuel aan de Amstelveenseweg en sinds kort tijd een nieuwe hospice in Ouderkerk aan de Amstel met vier plaatsen.

Vertraagd

De bouw van het uit 2017 daterende initiatief werd vertraagd, viel diverse leden van de raadscommissie al op. Volgens Siemers werden door de besturen van de twee aan het hospice verbonden stichtingen vier jaar lang weinig vorderingen gemaakt, als gevolg van de langdurige afstemmingen met de Gemeente over de keuze van bouwlocatie. Maar er ligt naar zijn mening nu een goed plan.

Kinderdagverblijf

AVA herhaalt in feite wat er door o.a. Siemers werd gezegd tijdens de recente vergadering van de raadscommissie en wat er al is gepubliceerd. De gemeente heeft het plan ook een kinderdagverblijf op het bouwterrein neer te zetten. Er moet nu wel snel worden gehandeld, want de bouwprijzen lopen voortdurend op. Maar ook AVA is vóór het hospice, zoals vrijwel elke partij. Overigens is niet bekend hoeveel de gemeente moet subsidiëren.

Op de foto: Joop Siemers en kandidaat-raadslid Ferry van Groeningen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.