Nu alle politieke partijen tijdelijk in de verkiezingsoorlog met elkaar zijn, doet ook Actief voor Amstelveen (AVA) daar aan mee. Die bedacht een wedstrijdbal voor de voetbalvereniging Sporting Martinus.

Dat had te maken met de woensdag genomen unanieme beslissing van de gemeenteraad de club eindelijk een derde kunstgrasveld te geven. Volgen voorzitter Rick van Bruggen heeft zijn club zo’n 1.350 spelende leden, voor wie nu in principe maar twee kunstgrasvelden beschikbaar zijn. Er is ook nog een natuurgrasveld, maar dat is bij regen vaak niet bespeelbaar. Mede daarom staan er zo’n honderd potentiële leden op de wachtlijst.

Ruimte

In het rapport “Ruimte voor buitensport in Amstelveen” heeft de gemeente de toekomstige behoefte aan en aanbod van buitensporten in beeld gebracht. Daaruit blijkt dat er bij de voetbal capaciteitsknelpunten zijn bij sportparken Overburg, waar Martinus is gevestigd, en Bovenkerk. Ook de recent vastgestelde sport en beweegnota zegt dat. Maar de sportparken Bovenkerk en Overburg kunnen volgens die nota worden uitgebreid door de speelintensiteit van velden te vergroten met kunstgrasvelden.

Zes ton

Omdat uitbreiding van de sportparken geen en vervanging van een natuurgrasveld door kunstgras wel een optie is, stelde de gemeenteraad voor dat laatste bijna zes ton beschikbaar. De kunstgrasvelden krijgen overigens geen rubbergranulaat, maar het duurdere en milieuvriendelijker TPE ( Thermoplastisch elastomeer). AVA haakte op de gang van zaken bij Martinus (Overburg) in door een politieke bal te lanceren. Op de foto voorzitter Rick van Bruggen, Peter Grifhorst namens AVA voor de eerste wedstrijd op het nieuw aan te leggen kunstgrasveld en Kavita Laldjising (links) en fractievoorzitter Michel Becker (rechts).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.