De animo voor gratis Opfriscursussen rijvaardigheid voor ouderen (65+) in het raadhuis was volgens de gemeente dit jaar zo groot, dat er dit najaar extra opfriscursussen zijn georganiseerd. Wegens de wachtlijst hebben Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Amstelveen-Amstelland, en de gemeente besloten volgend jaar opnieuw opfriscursussen te organiseren.

Overigens bestaan die cursussen in het raadhuis al sinds jaar en dag, maar corona gooide roet in het eten.

Grotere verkeersveiligheid

Tijdens de tweedaagse Opfriscursus rijvaardigheid laten deelnemers zich bijspijkeren over de nieuwste verkeersregels. Wethouder Herbert Raat overhandigde tijdens de laatste cursusdag bloemen aan verkeersinstructeur Erwin Veenboer (foto) en Joss Tabak van VVN Amstelveen-Amstelland. Hij zegt dat de cursussen de verkeersveiligheid vergroten.

160 deelnemers

Na enkele jaren afwezigheid vanwege de coronapandemie, keerde de populaire Opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen dit jaar terug in het raadhuis. Voor de cursus hadden zich ruim 200 Amstelveners aangemeld. Ruim 160 van hen konden deelnemen aan een van de vier opfriscursussen die in het voor- en najaar plaatsvonden. De overige belangstellenden zijn voor volgend jaar ingedeeld. De gemiddelde leeftijd was 77 jaar; de jongste 65 en de oudste 95. Het aantal vrouwen en mannen was vrijwel gelijk.

Over de cursus

Een verkeersinstructeur praat de deelnemers bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Ook krijgen zij tips voor zuiniger en milieuvriendelijker rijden. De theoriecursus is bedoeld voor ouderen (65+) uit Amstelveen en bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers ontvangen een theorieboek. Tijdens de eerste cursusdag kan men zich aanmelden voor een rijvaardigheidsrit met een erkende rijinstructeur in de eigen auto en omgeving. De theoriebijeenkomsten en praktijkrit hebben een informatief karakter. Er is geen examen.

Deelname

Zodra bekend is wanneer de opfriscursussen in 2024 plaatsvinden, zal dit extern gecommuniceerd worden door de gemeente en VVN-afdeling Amstelveen-Amstelland. De personen op de wachtlijst krijgen bericht van VVN-afdeling Amstelveen-Amstelland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.