Voorzitter Esther Veenboer van de PvdA-fractie in de gemeenteraad antwoordt niet op de vraag of die achter het hijsen van de Israëlische vlag door de gemeente staat.  Zij zegt alleen zich aan te sluiten bij de landelijke partij, die inmiddels – anders dan in Amstelveen – een fusie met GroenLinks heeft bereikt. De PvdA zit plaatselijk in de coalitie, GroenLinks in de oppositie.

Veenboer verwijst naar het landelijke statement van GL-PvdA op Facebook. Daarin wordt over een humanitaire ramp in Gaza gesproken. Hamas ontbreekt erin.

Niets toe te voegen

GL-PvdA vraagt het kabinet samen met de internationale gemeenschap te pogen een staakt-het-voren te bereiken. Woordvoerder is Jesse Klaver van GroenLinks. Veenboer zegt aan het statement, waar zij mee instemt, niets heeft toe te voegen. Overigens was de vraag van amstelveenblog.nl of de PvdA het hijsen van de Israëlische vlag door de gemeente kon billijken.

GL-PvdA zegt dat de ‘slachtoffers in Gaza geholpen moeten worden’ en er humanitaire hulp moet komen. In schriftelijke vragen aan het kabinet vraagt de partij of het pleit voor een ‘onafhankelijk onderzoek’ door de VN naar de explosie bij het Al-Ahri Arab-ziekenhuis. Overigens heeft internationaalrecht-hoogleraar Knoops gezegd dat humanitaire overwegingen vervallen als het ziekenhuis (ook) wordt gebruikt voor militaire doeleinden.

Volgens Klaver moet het Nederlandse kabinet al haar diplomatieke invloed gebruiken voor de-escalatie van de oorlog. De gijzelaars (ruim 200) moeten volgens hem worden vrijgelaten en de misdagers van terreur bestraft.

2 REACTIES

 1. Na 75 jaar van Israëlische landroof, diefstal, etnische zuivering, bezetting, onderdrukking, apartheid en discriminatie van Palestina en Palestijnen zijn er nog altijd mensen die Israël onvoorwaardelijk blijven steunen.

  Zij krijgen het moeilijk nu het aantal burgerslachtoffers in Gaza de 5.000 is gepasseerd met ruim 15.000 gewonden, waarvan velen ernstig en de helft kinderen.

  Het komt nu niet meer goed met Israël, maar dat was het ook nooit. Het is en blijft een misplaatst land voor een misleid volk dat niet in enigerlei vorm wil en kan samenleven met de moslims die sinds 800 nC verreweg de meerderheid vormden in Palestijnen.

  https://photos.app.goo.gl/BTttBfjjGrfXS9NH6

 2. Correctie:
  Het is en blijft een misplaatst land voor een misleid volk dat niet in enigerlei vorm wil en kan samenleven met de moslims die sinds 800 nC verreweg de meerderheid vormden in PALESTINA.

  (Ik had Johan gevraagd om dit te corrigeren, maar dat kon of wilde hij niet.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.