Honden uitlatend in het Amsterdamse Bos willen leden van de VVD, met het oog op de verkiezingen voor de gemeenteraad, met Amstelveners praten op zaterdag 5 maart van 14.00 tot 15.30 uur. Nou ja, niet iedereen heeft een hond, maar in VVD-kringen velen wel. Wethouder Herbert Raat laat elke morgen twee viervoeters uit in het Bos en raak daar met andere hondenbezitters vaak in gesprek.

Men kan dit voor het wandelgesprek, ook als niet hondenbezitter, opgeven via VVD | Amstelveen – VVD Amstelveen.

Hardloopronde

“Onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen gaan graag persoonlijk met u in gesprek tijdens een wandeling in het mooie Amsterdamse Bos of hardloopronde in onze polders”, meldt de partij. De eerste ronde daarvan is dus 5 maart, maar er komen er meer in het kader van de campagne. De afgelopen jaren hebben we elkaar niet veel persoonlijk kunnen ontmoeten”, geeft de VVD toe. Maar ja, nu de verkiezingen voor de deur staan, wordt het een voor alle politieke partijen zaak op de electorale markt met beloftes te strooien, opdat hun fracties in de raad zo groot mogelijk worden. Die van de VVD is op het ogenblik met tien zetels de grootste.

Eerste hand

Er is  volgens de liberalen veel behoefte aan een gesprek met de kiezers. “Wij vinden het belangrijk dat u kennis kunt maken met onze (nieuwe) kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen”, roept de VVD Amstelveners toe. “Zo kunnen zij ook uit de eerste hand uw wensen, klachten en ideeën vernemen. Dit is voor ons een nieuwe manier om in gesprek te komen in deze tijd met beperkende maatregelen, want er gaan niets boven persoonlijk contact.” Men kan tijdens de wandeling natuurlijk zijn hond meenemen, want men kiest op 5 maart een losloopgebied in het Amsterdamse Bos. Maar men kan ook voort hardlopen in de polder kiezen, waar de VVD gebruik maakt van de onlangs aangelegde waterpunten voor gebruik door recreanten.

3 COMMENTS

  1. Omgekeerde wereld. Men ‘mag’ zich opgeven om met de VVD te ‘mogen’ praten.
    Alsof dat een hele eer is om als burgers met hun kennis te maken.

    Je zou andersoms denken dat volksvertegenwoordigers vertegenwoordigers van het volk zijn die zelf mensen opzoeken en de nodige contacten hebben en weten wat er leeft.

    Werkelijkheid is natuurlijk anders want de gemiddelde VVD’er heeft – zeker in Amstelveen – .weinig op met de bewoners. Doet alsof zij de partij zijn die ‘voor Amstelveen’ is, maar in werkelijkheid staat de VVD een beleid voor die bol staat van vriendjespolitiek, ons-kent-ons, machtspolitiek, antidemocratisch ondanks de D in partijnaam, vooral voor het hogere segment van de maatschappij, liever geen transparantie en bestuurders liefst eindeloos lang aan laten blijven zodat de macht vanzelf corrumpeert.

    Herbert Raat volgt in die zin Mark Rutte op lokaal niveau.

  2. Ik denk dat vele Amstelveners totaal geen behoefte hebben om met wat voor politieke partij te praten. Ze willen gewoon dat er echt betaalbare huizen komen voor starters en dat de sociale sector niet afgebroken wordt. Dit kunnen ze gewoon al afleiden uit de vele negatieve reacties in hun eigen digitale lijfblad Amstelveenz, als er weer eens nieuwe plannen voor een duur woningproject zijn, maar dat verkiest deze partij liever totaal te negeren, want alles dient volgens hun religie marktconform te zijn, ook als zij daardoor allerlei groepen verliezen die voor hen van essentieel belang zijn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.