Maandag (8 augustus) zijn vier bomen gekapt: drie iepen en één zilveresdoorn.

Om de verspreiding van iepenziekte te voorkomen worden volgens de gemeente drie iepen aan de Amsterdamseweg gekapt. Iepziekte is een schimmelinfectie waardoor een boom snel afsterft. De iepziekte verspreidt zich gemakkelijk van aangetaste bomen naar gezonde bomen. Dat gebeurt door wortelcontact van de bomen en iepenspintkevers die de schimmel dragen.

Esdoorn

Er wordt ook een zilveresdoorn in het Broersepark gekapt die is aangetast door de harslakzwam. De esdoorn is in dusdanig slechte conditie dat deze om veiligheidsreden gekapt moet worden, zegt de gemeente.

Zij bekijkt in het najaar of herplanting van deze vier bomen mogelijk is. Op de pagina Boombeheer meer over het beheer van bomen in Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.