Omdat de zalen van Schouwburg en Cinema Amstelveen nog steeds gesloten moeten blijven voor het publiek, gaat het theater haar zalen, mankracht en apparatuur kosteloos beschikbaar stellen voor (jonge) makers die graag willen blijven repeteren, hun voorstelling op willen laten nemen of willen livestreamen.

Quirine Muntz – Hoofd Marketing van de schouwburg: ‘Dat onze zalen nog steeds leeg blijven staan, gaat ons enorm aan het hart. We vinden het echt verschrikkelijk voor ons publiek, onze medewerkers, onze artiesten en al die andere zzp’ers die betrokken zijn bij een voorstelling en die nu al zo lang thuis zitten en niks kunnen doen’

Live streamen

‘Gelukkig mogen we onze zalen wel openen voor culturele, professionele activiteiten. En er zijn zoveel makers die het afgelopen jaar hun voorstelling niet of slechts gedeeltelijk hebben kunnen spelen, dat we hen graag aanbieden om hun voorstelling bij ons op te nemen of alsnog te livestreamen.’ We hopen op deze manier een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van met name jonge makers voor wie het nu nog moeilijker is geworden om hun vak uit te oefenen’, zegt Quirine Muntz.

Theatermakers, gezelschappen en muzikanten kunnen contact opnemen met de schouwburg via makers@schouwburgamstelveen.nl om de mogelijkheden te bespreken. Afhankelijk van de duur van de verlengde lockdownmaatregelen voor de culturele sector, zal gekeken worden naar de beschikbaarheid van de zalen. Vooralsnog gaat het om de periode januari t/m eind maart.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.