Op donderdag 28 maart (20.00 uur) komt Femke Knoop bij Boekhandel Blankestein aan de Rembrandtweg vertellen over Hirsch & Cie. Onlangs verscheen van haar hand een boek over dat Amsterdamse modehuis. Heet werk heet: Hirsch & Cie Amsterdam (1882-1996): Haute Couture op het Leidseplein.

Femke Knoop

Hirsch opende zijn deuren in september 1882 in Amsterdam. Het was een joods familiebedrijf met een rijk geschakeerd personeelsbestand en een gedistingeerde klantenkring, onder wie velen uit de theaterwereld. Zij ontmoetten elkaar in een fraai vormgegeven gebouw aan het Leidseplein, het ‘witte paleis’, dat tegenwoordig de Apple Store huisvest.

Toplaag

Bij Hirsch konden vrouwen uit de toplaag van de bevolking voor het eerst in eigen land haute couture aanschaffen, exclusieve kleding die hen tot op zekere hoogte kon maken tot wie zij wilden zijn.

Femke Knoop (1984) is historicus, met een brede interesse in familie-, bedrijfs-, mode- en gendergeschiedenis van de moderne tijd. Zij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen  en heeft haar eigen bedrijf: Haute Histoire, geschiedenisprojecten op maat.

Inloop vanaf 19:30 uur. Entree: € 5,00. Het is zeker niet verboden in de mooiste outfit te komen. Na de lezing signeert de auteur haar boek.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.