In ontmoetingscentrum De Meent aan Orion wordt dinsdag 19 maart om 18.00 uur een bijeenkomst voor naasten van jonge mensen met dementie gehouden. Het thema is de rol van familie en vrienden daarbij.

Mensen die op relatief jonge leeftijd worden geconfronteerd met dementie staan vaak nog midden in het leven en hebben een uitge­breide kring van vrienden, familie en collega’s. De vraag die speelt: Brengt men die omgeving meteen op de hoogte van de ziekte en, zo ja, hoe dan? Andere vraag: Wat mag men aan hulp en onder­steuning van je naasten verwachten?

‘Valt wel mee’

Men kan zich ook afvragen hoe het toch komt dat zoveel familieleden en vrienden vinden dat het allemaal wel meevalt en men zich doorgaans drukker maakt dan nodig is. Want het valt niet mee en het helpt al helemaal niet als de situatie niet serieus wordt genomen.

Op 19 maart wisselt men ervaringen en uit onder leiding van Hanneke ten Brinke van Mantelzorg & Meer. Deze bijeenkomst is bedoeld voor naasten, mantelzorgers en familie van jonge mensen met dementie. Jonge mensen met dementie zijn zelf ook van harte welkom. Hen wordt een alter­natief pro­gram­ma aange­boden in een andere ruimte.

Inloop vanaf 17.45. Na de bijeenkomst krijgt men een gezamenlijke maaltijd in het café van De Meent, aangeboden door Alzheimer Nederland.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Jeantien Brugma,  dementiejong@gmail.com. Meer informatie kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.nl/projectgroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.