De KLM bestaat 7 oktober honderd jaar. Over die eeuw van de luchtvaartmaatschappij heeft Ron Wunderink, 43 jaar persman van de KLM, het boek ‘Met KLM de wereld rond – een eeuw Flying Dutchman’ geschreven. Dat signeert hij zaterdag 16 maart (14.30 -15.30 uur) bij Libris Venstra aan het Stadsplein.

Ron Wunderink. Foto: Thesi Geesink.

KLM is een internationaal gerenommeerd merk en een van de grootste Nederlandse werkgevers. En door zijn groei en ontwikkeling in de afgelopen eeuw medebepalend voor de wetgeving omtrent het vliegverkeer. Hoe heeft de KLM zich een eeuw lang weten te handhaven aan de top van de burgerluchtvaart terwijl de concurrentie steeds feller werd? Welke mensen gaven vorm en inhoud aan de ontwikkelingen van de KLM?

Hoofdrolspelers

Dat zijn vragen die in het boek worden beantwoord. Ron Wunderink volgt er de hoofdrolspelers in. Met de verhalen van piloten, stewardessen, grondpersoneel en de mensen aan de top beleeft de lezer de spanningen, tegenslagen, avonturen en de nimmer aflatende ambitie om de wereld te veroveren.

Wunderink heeft acht van de twaalf president-directeuren van nabij meegemaakt en had inzage in vele persoonlijke archieven. Zo wist hij een fascinerende biografie te schrijven over honderd jaar KLM die leest als een roman en uitermate actueel is.

Ron Wunderink was laatste 22 jaar van zijn 43 KLM-jaren senior vice-president corporate communications. Ook is hij Ereburger van Amstelveen. Toegang: gratis. Aanmelden: via info@venstra.nl of 020-6419880, niet verplicht maar wel praktisch.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.