In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie Jazz in de Buurt treedt vrijdag 15 maart (20.00 uur) in ‘Café Elsrijk’ (Nieuw Vredeveld) aan de Rembrandtweg 428 Kenturah’s Kitchen op.

Dat is een Nederlands pianotrio, opgericht in 2011. In het voorjaar van 2010 kreeg het trio zijn gestalte en was meteen succesvol. In 2012 werd het drietal geselecteerd voor de halve finale van de ‘Dutch Jazz Competition’ in het Bimhuis en ook voor de Jazzdag in LantarenVenster in Rotterdamm waarna ‘North Sea Round Town’ volgde.

Albums

Het trio bracht inmiddels 2 CD’s uit, Klick en Oeroeboeroe, en de 3de zal komende zomer gestalte krijgen. Het trio wordt gevormd door pianist Ed Baatsen, contrabassist Han Slinger en slagwerker Bert Kamsteeg. Conventies die vaak samengaan met die van gangbare pianotrio’s in de jazz, zijn dit drietal vreemd.

https://www.youtube.com/watch?v=hK1bH9nMWcU&list=PLVti7uMz3rr-YAcmLYGq7VKafso1jdiL-&index=2

Kakafonie

Hoewel je van een pianotrio zou verwachten dat de spil ervan vooral ligt in samenspel en interactie, gaat ieder lid van dit gezelschap ook gewoon zijn eigen gang. Gevolg: men denkt soms dat de leden van het trio het spoor bijster zijn. Maar wat soms lijkt op een kakafonie van drie individuele muzikanten, wordt verassend ervaren in de ontwikkeling naar een prachtig homogeen verband van klank, kleur en harmonie.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.