Op vrijdag 14 januari start Mantelzorg & Meer de cursus “Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)” in Amstelveen. Behalve op de startdatum wordt die gegeven op 21, 28 januari en 11 februari. De cursus wordt ’s morgens gegeven van 10.30 tot 12.30  uur, dus wie werkt of mantelzorg doet op dat moment heeft pech gehad. In Haarlemmermeer zal de cursus in het najaar plaatsvinden.

De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel, door een ongeluk, chronische ziekte of bijvoorbeeld een hersenbloeding, zijn vaak heel ingrijpend, zegt de organisatie. Niet alleen voor de getroffene, maar ook voor de partner, familie, vrienden en kennissen. Men kan te maken krijgen met gedragsverandering, verwarde spraak, verlamming of andere gevolgen.

Vijf bijeenkomsten

In deze cursus leert men als naaste om te kunnen gaan met door de kwaal getroffenen en is speciaal voor hen die helpen bij de dagelijkse zorg van iemand met NAH. In vijf bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod: Hoe kan ik omgaan met mijn partner, ouder of kind met NAH? Waar vind ik goede steun en goede hulp? Ken ik mijn eigen behoeften en mijn grenzen? Kennismaking met de PRET strategie. Uitwisselen van ervaringen en kennis.

 Aanmelden kan tot twee weken voor aanvang. Vóór deelname heeft men contact met onze mantelzorgconsulent. Voor vragen of aanmelden: Mantelzorg & Meer via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.