Bezoekers van het Odensehuis voor dementerenden namen gedurende meer dan twee maanden in Platform C deel aan creatieve workshops met als thema ‘Mijn Thuis’ en exposeren daar hun creaties tot 23 december (Stadsplein 99). Het werk dat tijdens die atelierdagen ontstond, wordt nu samen met werk van de begeleidende kunstenaars gepresenteerd. De expositie is van maandag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Een jaar geleden werd, naar een idee van Platform C, een creatief atelier met beeldende kunst voor Odensehuis-bezoekers een dag lang in de praktijk getoetst. Die dag was zo succesvol dat Platform C, Participe en Odensehuis besloten tot een vervolg.

Stefanie Rhode

Van 5 oktober tot 10 december namen bezoekers van het Odensehuis deel aan de workshop. Het thema ‘Mijn Thuis’ werd actief uitgewerkt. Kunstenaar Stephanie Rhode en muziekdocent Irma Bouwmeester begeleidden de groep en vormden de inspiratiebron. In een vertrouwde sfeer en in aanwezigheid van hun begeleiders kregen herinneringen letterlijk vorm. De expositie werd wegens de coronamaatregelen in besloten kring geopend.

Concept

Zij is een samenwerkingsproject van Platform C en Participe Amstelland en kan door financiële steun van het Lang Leve Kunst Fonds gratis worden aangeboden aan Odensehuis-bezoekers. De organisatie ligt in handen van Platform C. Aanreiker van het concept en projectleider is Jephta Hermelink. Behalve Rhode (beeldende kunst) en Bouwmeester (muziek) was Charlotte Brand-van Loon (fotografie) er bij betrokken.

Participe en het Odensehuis

De landelijke organisatie Participe streeft ernaar om iedereen in de samenleving tot zijn recht te laten komen en mee te laten doen op basis van gelijkwaardigheid en aanwezige talenten. Eén van de vele faciliteiten die Participe hiervoor aanbiedt, is het Odensehuis – een plek voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten. Participe Amstelland is de organisatie voor welzijn en maatschappelijk werk in Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Bekijk ook het filmpje op YouTube: https://youtu.be/4c6uzNDJ068

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.