Met het hijsen van de vlag door wethouder Floor Gordon is donderdag het bereikte hoogste punt gemarkeerd van woontoren ‘TwoTwoFive’ aan de Biesbosch 225, die in de plaats is gekomen van een leegstaand kantoorgebouw. Projectontwikkelaar en belegger Foruminvest nam in 2019 het initiatief voor de bouw van 276 luxe en duurzame huurappartementen met deelauto’s, waarvan er 138 zijn aangekocht door het ‘Huurwoningen Nederland Fonds’, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer.

De woningen zijn te huur voor minimaal € 850 per maand en hogere tarieven. Daarvoor krijgt men een oppervlakte van 41 tot en met 67 m², met één of twee slaapkamers. Volgens wethouder Floor Gordon werd er gebouwd in het ‘middeldure segment’. “Er is veel aandacht voor duurzame (deel)mobiliteit zodat de parkeerdruk in de wijk niet toeneemt”, zegt ze. “Dat was een belangrijke voorwaarde voor dit mooie project.”

Achttien meter

Er is een woontoren van achttien meter hoog gebouwd met zeven verschillende typen woningen voor zogeheten doorstromers, jongeren en voor ouderen die kleiner willen wonen. De bewoners krijgen een complete keuken en een eigen balkon. Daarnaast zijn er een aantal elektrische deelauto’s, oplaadpunten voor auto, fiets en scooter, een conciërge, een afleverpunt voor pakketjes en een eigen app met diensten voor bewoners. Ruim 80% van de woningen bevinden zich in het zo gewenste ‘middeldure huur’ segment, zegt de ontwikkelaar, die een ‘duurzaam’ complex bouwt. De bewoners krijgen deze zomer al de sleutel van hun nieuwe appartement. Inschrijven voor de appartementen kan via de website www.225.nl. Wie er wil wonen kan contact opnemen met Lunshof Makelaardij Amstelveen (020 345 8345) of Eefje Voogd Makelaardij (020 3050560).

Woningfondsen

Foruminvest, opgericht in 1985, is een vastgoedontwikkelaar van en belegger in woningen, hotels en winkelcentra in (binnen) stedelijke gebieden. Credit Linked Beheer B.V. is de oprichter en beheerder van zes particuliere woningfondsen die gezamenlijk een waarde van circa 800 miljoen euro vertegenwoordigen.
Het Groenwoningen Fonds en het Ecowoningen Fonds zijn door de overheid aangewezen als fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds, Huurwoningen Nederland Fonds II, Huurwoningen Nederland Fonds III en het Duurzaamwoningen Fonds. Voor de fondsen zijn meer dan 3.000 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim 100 locaties in Nederland. Credit Linked Beheer B.V. beschikt over een door de
AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.