Frans Huissen nam vrijdag in het kantoorgebouw voor startende ondernemers Nest afscheid als directeur van de regionale Vrijwilligerscentrale, in Amstelveen bekend als ‘Amstelveen voor elkaar’. Hij heeft er acht jaar gewerkt, wordt opgevolgd door Eerde de Swart en vertrekt zelf naar Het Hogeland in de provincie Groningen.

Hij neemt daarheen de auto mee die hij, vertelde een bestuurslid, op eigen verzoek bij de centrale lospeuterde. In de Het Hogeland gaat hij naar zijn zeggen de dorpsgemeenschap steunen met culturele en sociaal economische projecten.

Betrokkken

Bij zijn afscheid interviewde Frénk van der Linden zowel hemzelf als mensen in de zaal, die voor een groot deel gevuld was met medewerkers, vrijwilligers en andere relaties. Zij roemden Huissens sociale betrokkenheid. In Amstelveen was hij naast directeur van de Vrijwilligers onder meer presentator van de talkshow BV Amstelveen en kandidaat wethouder voor GroenLinks.

Volgens een van de medewerkers is de Vrijwilligerscentrale onder zijn leiding uitgegroeid van een kleine organisatie tot een instituut ‘dat een plek heeft veroverd in Aalsmeer en Am stelveen’.

Toen en nu

Over ‘toen en nu’ gong het interview door Van der Linden, waaruit bleek dat Huissen tweemaal gescheiden is en zijn langste huwelijk elf jaar duurde. “Ik was wel thuis om feesten te organiseren”, zei hij. Maar hij slaagde er naar eigen zeggen niet in zijn vrouwen gelukkig te maken, noch dat zelf te worden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.