Evenals de wethouder van haar partij bewaarde ook de D66-fractie in de gemeenteraad absoluut zwijgen over wat zij deed op de Dag van de Leraar, 5 oktober. Met de verkiezingen voor de deur, bleef ook die in reclame steken, tot uiting gebracht in een zogenoemd persbericht achteraf. Media werden ook door haar niet uitgenodigd. Met uitzondering mogelijk van het Amstelveens Nieuwsblad, waarin de fractie ook adverteerde.

De fractie ging naar basisschool Het Palet-Zuid en plaatste een paginagroot dankwoord in het Amstelveens Nieuwsblad.

Het Palet-Zuid

De zich graag onderwijspartij noemende D66 voegde haar actie bij het wereldwijd stilstaan bij de essentiële rol van de leraren. “Leraren zijn voor een vrije samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt. Want doen leraren elke dag hun best om kinderen de beste versie van zichzelf te laten zijn,” zegt raadslid Saloua Chaara.

Dit jaar ging D66 langs bij basisschool Het Palet-Zuid. Wat leraren hebben gezegd, is ook voor D66 blijkens een achteraf gestuurd persbericht niet relevant. Aan het woord komen alleen de raadsleden van de fractie, die een taart weggaf.   Op het Palet Zuid doet men volgens raadslid Robert Zuidbroek aan onderwijsvernieuwing en doet men zijn best om alle kinderen gelijke kansen te geven, onder meer op het gebied van kunst, cultuur, muziek én sport. En  raadslid Youssef ben Idder meldt dat de school een eigen bibliotheek, ‘een mooie aanpak om taalachterstanden aan te pakken’ en een stevig anti-pest beleid heeft.

Politiek

De leerlingen uit groep 7 wilden uitgebreid praten over de politiek. Wat zij zeiden blijft geheim. “Zij wilden alles weten over hoe de politiek werkt en wat gemeenteraadsleden nu doen,’ vermeldt het persbericht. Maar D66 kndig aan dat, gezien de vele vragen van kinderen, er binnenkort een langer gesprek met een gastles komt. Of daar dan alle media zelf bij mogen zijn, blijft nog even de vraag. Hoewel: De verkiezingen naderen natuurlijk

 

1 REACTIE

  1. Ik word misselijk van de politieke reclame die alle politieke partijen over de ruggen van hun doelgroep maken. Ze willen enkel scoren, waarbij een zichzelf links-liberaal noemende partij niet eens de leerkrachten aan het woord laat. Juist diegenen die het moeten doen. Heel leuk dat ze de positieve zaken noemen , maar volstrekt hun mond dichthouden over het leerkrachtentekort waar ook Amstelveen mee kampt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.