In geval van hevige sneeuwval staan externen de gemeentelijke gladheidbestrijders bij met zes tractoren en bemensing om te strooien en sneeuw te schuiven. Daarvoor sloot de gemeente een contract met een bedrijf.

Om gladheid te voorkomen en strooit zij preventief zout. Dit heeft overigens wel tijd nodig om in te werken. Bij extreme weersomstandigheden, zoals hevige sneeuwval, kan de gemeente dus, dankzij de samenwerking met een aannemer,  snel extra materieel en mensen inzetten.

 Zorgcentra

De gemeente zorgt voor het begaanbaar houden van hoofdwegen en doorgaande fietspaden. Het is bij extreme weersomstandigheden dat onmogelijk. Dan krijgen de hoofdontsluitingswegen, busroutes en fietspaden die gebruikt moeten worden door calamiteitendiensten voorrang. Daarna worden overige doorgaande wegen en fietspaden gestrooid.

Op voetpaden, binnenwegen en de meeste parkeerterreinen strooit de gemeente niet en op provinciale wegen (zoals de Legmeerdijk) en daarnaast liggende fietspaden doet Noord-Holland dat. De strooiroutes zijn te vinden op www.amstelveen.nl/gladheid.

Bij extreme weersomstandigheden en langdurige gladheid zet de gemeente medewerkers van verschillende afdelingen in om paden bij winkelcentra en verzorgingshuizen begaanbaar te houden.

Gratis strooizout 

De gemeente doet jaarlijks een beroep op inwoners om hun stoep en toegang tot de woning ijs- en sneeuwvrij te houden. Hiervoor is vijf kilo zout per huishouden beschikbaar. Dat is af te halen bij het Afvalbrengstation (van maandag tot zaterdag van 08:30 tot 16:00 uur) en op Escapade (maandag tot vrijdag van 08:00 tot 16:00 uur). Ook staan op diverse plekken bakken met zout, zoals bij bruggen of viaducten.

Melden via Fixi

Amstelveners kunnen een lege zoutbak of gladheid melden via www.amstelveen.nl/fixi. Spoedmeldingen buiten kantooruren graag telefonisch melden via (020) 540 49 11.

Informatie over strooiroutes, zout en meldingen vindt men op www.amstelveen.nl/gladheid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.