Vier auteurs komen er deze maand bij Libris Venstra aan het Stadsplein: Jens Vern, Jeroen Windmeijer, Simone van der Vlugt en Machteld Siegmann. De eerste twee komen samen op zaterdag 6 november om 15.00 uur, Simone van der Vlugt signeert op zondag 7 november (14.00 tot 15.00 uur) en van de Amstelveense schrijfster Machteld Siegmann staat haar boek ‘De Kaalvreter’ centraal tijdens een leesclubavond op woensdag 10 november (19.30 tot 20.30 uur).

Jens Vern en Jeroen Windmeijer zijn er wegens de van de nieuwe thriller van Jens Vern ‘Nevenschade’, waarin hij een complot beschrijft dat tussen big pharma en de minister-president schuilgaat.

Stoppen en doorgaan

Volgens boekverkoper Remco Houtepen is Nevenschade een thriller van internationale klasse die je onder spanning zet en waarmee je wilt stoppen en doorgaan tegelijk. Na een korte introductie door Remco gaan Vern en Windmeijer over het boek met elkaar in gesprek. Toegang vrij.

Simone van der Vlugt signeert op zondag 7 november haar nieuwe boek ‘De zonde waard’. Zij is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. Van haar boeken, die in heel de wereld verschijnen, werden er in totaal al tweemiljoen exemplaren verkocht.

In ‘De zonde waard’ vormt het terugvinden van de vermiste Demi Hulshof, vijf jaar oud, het startschot voor een adembenemend kat-en-muisspel tussen een bende ontvoerders, de politie en een jonge vrouw die worstelt met haar verleden. Relaties komen op scherp te staan, er wordt afgerekend met knellende banden en tot het laatst toe is onduidelijk wie men kan vertrouwen. Maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Toegang vrij.

Kaalvreter

Op woensdag 10 november wordt van 19.30 tot 20.30 uur dus een speciale bijeenkomst van de leesclub gehouden, waarin ‘De Kaalvreter’ centraal staat. De auteur ervan, Machteld Siegmann leidt het in en bespreekt het aan de hand van vragen van deelnemers. Toegang: € 5.

 ‘De Kaalvreter’ is een mozaïekroman over een ogenschijnlijk afgesloten verleden en een verborgen identiteit. Belangrijkste personage is Leie Blum, die in de Tweede Wereldoorlog als driejarige wordt ondergebracht bij een boerengezin in Zanegeest. Sindsdien is ze aan het wachten, eerst op haar ouders, later op iets wat ze niet kan definiëren. Het wachten lijkt voorbij als ze met Dirk trouwt en twee zonen krijgt. In de zomer van 1974 wordt Leies zorgvuldig opgebouwde leven op z’n kop gezet door het overlijden van de vrouw bij wie ze als kind was ondergedoken. Ze gaat naar de begrafenis, maar kan niet terugkeren naar het leven met haar man en zonen.

Machteld Siegmann is neerlandica en werkte lange tijd als redacteur en tekstschrijver. Met haar debuutroman De kaalvreter’ won ze De Bronzen Uil en de CLO-Byblos-prijs. Voor Libris Venstra schreef zij het kerstverhaal Ollie en ik. Aanmelden via info@venstra.nl of 020-6419880

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.