Bijna € 110.000 uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie kregen vier bedrijven en projecten. Er is in het fonds nu nog € 641.020 over. De gemeente, die er € 7,5 ton in stopte, zegt dat een ‘onafhankelijke’ commissie heeft geadviseerd omtrent die eerste subsidies.

De subsidies moeten bijdragen aan het herstel van de lokale economie en in het bijzonder aan ondernemers en bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis, meldt wethouder Floor Gordon van Economische Zaken.

AnnA

Het geld gaat naar de in de voormalige Annakerk gevestigde Naeckte Brouwers, de winkeliersvereniging in het Stadshart voor een promotiecampagne, een collectief van ondernemers om de terrassen van de horeca ‘aantrekkelijker’ te maken en voor de start van een nieuw initiatief van ondernemersverenigingen: hetadvertentieloket.nl.

Er waren vijf aanvragen, maar één ervan sloot volgens de commissie onvoldoende aan bij de geest van het stimuleringsfonds.  De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven in diverse sectoren.

Promotie

Het winkeliers-collectief van getroffen ondernemers in het Stadshart VPC ontwikkelt een promotiecampagne, met diverse evenementen, om bezoekers weer naar winkelcentrum te trekken. Daarvoor werd € 73.500 betaald. Een collectief van horecaondernemers krijgt € 23.100 om de tijdelijke terrassen aantrekkelijker te maken met onder andere plantenbakken van Ons Tweede Thuis, waar mensen werken met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

De Naeckte Brouwers gaan een deel van het terras voor de voormalige Annakerk overdekken om het terrasseizoen te verlengen tijdens de werkzaamheden aan de A9. De onderneming krijgt daarvoor  € 11.130. Advertentieloket (hetadvertentieloket.nl) krijgt een toekenning van de startkosten en kan beginnen zodra geïnteresseerde ondernemersverenigingen zich hebben aangemeld. Nu is € 1.250 uitgekeerd, maar voor de volgende fasen is al vast bijna een ton gereserveerd.

Samenwerking

Wethouder Gordon vindt dat energie en innovatie komt los bij diverse samenwerkingsverbanden van ondernemers. “Met deze toekenningen helpen wij een collectief van door Corona getroffen winkeliers en horecazaken, die allen de schouders eronder blijven zetten. Zij ondernemen voor iedereen, want zonder hun producten en diensten zou Amstelveen een stuk minder bruisen. Belangrijk neveneffect van de subsidieaanvragen is dat het de onderlinge samenwerking tussen Amstelveens ondernemers versterkt.”

Investeren
Het Stimuleringsfonds is bedoeld om bedrijven en ondernemers te helpen met investeren in de lokale economie, zegt de gemeente. ‘Ondernemers met bedrijven gevestigd in Amstelveen kunnen gezamenlijk een voorstel indienen. Het initiatief komt vooral ten goede aan ondernemers en bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis.’

Per aanvraag moet door de aanvrager(s) zelf minimaal een kwart worden betaald. De voorkeur van de gemeente gaat naar voorstellen een meerjarig karakter. Volgens de gemeente zijn de aanvragen door de adviescommissie  kritisch getoetst en heeft die meegedacht over wat goed is voor Amstelveen en de lokale economie.

Een aanvraag kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de inrichting van een winkelgebied, op het organiseren van een evenement of de uitstraling van terrassen of winkelgebieden, zegt de gemeente. Wie geïnteresseerd  is in het fonds kan kijken op www.amstelveen.nl/ondernemen of een mail sturen naar ondernemersloket@amstelveen.nl voor meer informatie.

Voor de vier nu uit het fonds beschikbaar gekomen subsidies is € 25.000 uitvoeringskosten berekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.