Hoe zit het met de minima? De vraag over het deelnemen van mensen met minimale inkomens aan sporten klonk veelvuldig tijdens de woensdag gehouden vergadering van de raadscommissie Burgers en Samenleving (BS). Die behandelde de nieuwe beleidsnota over sporten en bewegen.

Een van de beleidsvoornemens is, behalve dat men iedere Amstelvener in beweging wil krijgen, dat verenigingen meer gaan samenwerken. “Verplichten wij hen tot verhuizen en fuseren?” vroeg Michel Becker van AVA. Die plicht is volgens wethouder Rob Ellermeijer van sport niet de bedoeling. “Maar er zijn nu eenmaal krimpende en groeiende verenigingen. Als zij de behoefte voelen te verhuizen of te fuseren, is de gemeente bereid dat proces te faciliteren en stimuleren het ook. Maar steeds in goed overleg met de verenigingen.”

Anders

Eigenlijk gaat het om niet meer sporten, maar anders, constateerde Bert de Pijper van de ChristenUnie. En hij was een van degenen die opkwam voor de minima. Net als bijvoorbeeld Victor Frequin (VVD) en Wil Roode (SP). Die laatste vond dat de Amstelveen Pas (voor minima) een royaler aanbod ook op sportgebied moet vertegenwoordigen.

Voor Victor Frequin moet de georganiseerde sport, dus in de verenigingen, op de eerste plaats blijven staan, al had hij niets tegen de ongeorganiseerde. “Er wordt in diverse publicaties steeds meer over de zogenaamde ongeorganiseerde sport gesproken. Prima, zolang dit maar geen verschuiving is van georganiseerd naar ongeorganiseerde sport want dan gaan we er per saldo niet op vooruit.” In de verenigingen wordt volgens hem het meeste werk verzet, meestal door vrijwilligers. Hij betwijfelde of de AV-pas goed genoeg functioneert.

1 REACTIE

  1. Die AV-pas is in vele gevallen een aanfluiting. Wat hebben minima aan €1,— korting bij het poppentheater en 50% bij de volksuniversiteit. Het is veelal nog te duur als je in die omstandigheden moet rondkomen.
    Wat dat betreft zou men eens moeten samenwerken met de gemeente Amsterdam. Regionaal gebeurt er al heel veel, maar op dit vlak kan het niet!
    Zeer vreemd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.