Het ene schoolgebouw dat aan Orion het huidige schoolcluster daar vervangt, wordt kleiner dan wat er u staat. Dat meldde onderwijswethouder Frank Berkhout donderdag aan de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN). De daar bestaande scholen zitten ruim in hun jasje, verband houdend met een redelijk onzorgvuldige prognose van het leerlingental in het verleden, zei hij.

De gemeente treedt zelf op als projectontwikkelaar voor de nieuwbouw, maar de sloop van wat er nu staat en de daarop volgende werkzaamheden vormen nog wel een dingetje, volgens de wethouder. Wat het leerlingental betreft heeft men ook naar andere buurten gekeken, waar vaak scholen verrezen die dichter bij het huis van de kinderen liggen.

Toekomst

Overigens is de locatie Orion er niet een met onderwijstoekomst, voorspelde Berkhout. De scholen daar krijgen wel een groene omgeving en onder meer verticaal groen. Dat geldt ook voor de woningen die er in het kader van de herontwikkeling van het gebied komen. Maar daarvoor wordt eerder met de omwonenden geparticipeerd dan voorheen het geval was, vertelde wethouder Floor Gordon van ruimtelijke ordening.

Daarom zei ze ook nog niet te weten wat voor woningen er komen, al gaat de gemeentelijke voorkeur uit naar eengezinswoningen. Maar in welke categorie ze verrijzen wist zij blijkbaar nog niet. Zorgwoningen, die er ook komen, zullen meestal appartementenzijn.

Intussen moet het plan ook financieel wel uit  kunnen, zei Gordon naar aanleiding van vragen van diverse fracties over de betaalbaarheid van de woningen.

1 REACTIE

  1. Die prognose voor het leerlingenaantal zou inderdaad wel eens niet kunnen kloppen, want steeds meer jonge gezinnen zijn niet meer financieel in staat om zich hier te vestigen, vanwege de idioot hoge huizenprijzen! Zo blijft er een gemeente over waar enkel oude mensen en hoogbetaalde kunnen wonen. De wat lagere middenklasse verdwijnt. Goed beleid , hoor! Gewoon wanbestuur! Vanuit het Rijk en de gemeente!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.