De gemeente is ook uitgever van onder meer het vier maal per jaar verschijnende gratis online propagandablad ‘Duurzaam Amstelveen’. Ook in het nieuwe nummer staan verhalen die het beleid van de gemeente volledig ondersteunen. De editie is bereikbaar via magazine Duurzaam Amstelveen.

Men leest dan onder meer hoe twee inwoners hun huis verduurzamen, een overzicht van alle gemeentelijke duurzame collectieve inkoopacties, informatie over het NK Tegelwippen en de voordelen van groen in de tuin.

Tips

“Een magazine vol tips en informatie voor inwoners die Amstelveen duurzamer willen maken”, zegt de gemeente.

In het magazine staan ook propagandistische ervaringsverhalen van inwoners, alsmede informatie over subsidies, de lopende acties en het laatste nieuws met betrekking tot duurzaamheid.

Zonnepanelen

Wethouder Floor Gordon,, die  duurzaamheid in haar portefeuille heeft, zegt met de uitgave Amstelveners te willen ‘motiveren en inspireren’ aan de slag te gaan met duurzame maatregelen. Volgens haar laten de inwoners in het blad zien hoe zij ‘comfortabeler en energiezuiniger’ konden wonen. Voornamelijk dankzij subsidies, waarvoor allerlei regelingen bestaan. “Eind september staat bijvoorbeeld de zonnepanelenactie weer op de planning,” zegt ze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.