B&W zeggen geen kans te zien binnen een maand te antwoorden op schriftelijke vragen van raadslid Michel Becker (AVA) over een betaalautomaat onder een woning aan de Amsterdamseweg. De vragen waren al op 8 augustus gesteld, maar een maand later komt de melding dat het niet mogelijk is binnen de gestelde termijn van 30 dagen te antwoorden.

B&W geven de schuld aan de vakantie en beloven, zonder een exacte datum te noemen, hun best te doen om ‘zo snel mogelijk’ te antwoorden.

Beleid

Volgens Becker handelde het college in strijd met het gemeentelijke beleid ten aanzien van pinautomaten. In november 2019 werd namelijk beloofd dat Geldmaat niet namens de gezamenlijke banken pinautomaten mocht plaatsen onder woningen. Die maatregel werd genomen omdat het aantal plofkraken toeneemt en daar boven liggende woningen er vaak de dupe van zijn.

 Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich zorgen over de veiligheid van inwoners en ondernemers, zegt de fractie. Die stelde daarom eerder vragen aan B&W, waarna zij naar eigen zeggen de toezegging kreeg dat pinautomaten op locaties onder woonunits zouden uitblijven.

 Bovenwoning

Maar nu is aan Geldmaat toch weer een zogenaamde omgevingsvergunning verleend voor plaatsing in het pand waar voorheen een kantoor van de Rabobank zat. In de bovenwoning woont een gezin met twee kinderen in een gehuurde woning. Dat maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van zichzelf en de omgeving, meldde AVA in haar vragen. Het pinapparaat zou aan de gevel worden geplaatst.

Het voormalige pand van het filiaal van de RABO bank stond jarenlang leeg en is nu in gebruik als kantoorruimte. Daarboven wonen dus mensen, die tegen plaatsing bezwaar indienden, maar kregen van de gemeente als reactie dat de aanvraag voldoet aan alle eisen en de vergunning verleend is. Volgens fractievoorzitter Becker een foute beslissing.

2 REACTIES

  1. Wat een onzin om antwoorden te vertragen.
    Ik zie dat alle schriftelijke vragen aan het college sinds 23 juli jl. niet beantwoord zijn ofwel om redenen van vakantie ofwel dat men externe instanties moet vragen.

    Vaag. B&W houdt zich aldus niet eens aan eigen vastgestelde regels telkens met drogredenen. Of zou het kunnen dat men de zon fijner vindt dan werken? Want niemand gaat 7 weken met vakantie….

    Zou mooi zijn als ik dat doe met de betaaltermijnen van de OZB, sorry geen zin in ben met vakantie?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.