In het kader van de door stichting Todium geproduceerde serie Jazz in de Buurt speelt vrijdag 14 februari (20.00 uur) in Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10 het Quartet Joris Teepe onder de noemer ‘A Latin Jazz Endeavour’. Het ensemble bestaat uit: Mike del Ferro, piano; Wilson Teixeira, tenor sax; Joris Teepe, contrabass; Rogerio Bocatto, drums.

Rogerio Bocatto is een wereldbekende percussionist uit Brazilië, die in New York woont, waar hij ook leeft en docent is. Daarnaast reist hij de wereld rond om er masterclasses te geven en zo ook in Nederland. Daarin ligt de link met bassist Joris Teepe die vaak in New York is (50% er woont) en ook de functie heeft van ‘director of jazz studies’ aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Daarmee ontstond een uitwisselingsprogramma waarvan ook Amstelveen deel uitmaakt.

Tenor sax

Ook saxofonist Wilson Teixeira komt uit Brazilië. Als virtuoos op de tenor sax geeft hij het extra accent aan de ritmes van de Bosa Nova. Mike del Ferro is pianist, echt van alle markten thuis en in elk muziekcultuurland geweest; dat is te horen aan zijn expressie en stijl, of het nu om Latijnse, Afrikaanse of zelfs Aziatische stijlen gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.