Filmopname van de voorstelling van La Bohème (Puccini) van The Royal Opera House is te zien op maandag 3 februari om 19.30 uur in Cinema Amstelveen.

Puccini’s opera van jonge geliefden in het Parijs van de negentiende eeuw zit boordevol prachtige muziek, waaronder lyrische aria’s, de feestelijke koren voor de evocatie van kerstavond in het Quartier Latin in de tweede akte en een schrijnende slotscène die de componist zelf tot tranen toe roerde.

Karakteristiek

De karakterrijke productie van Richard Jones weet de melange van komedie, romantiek en tragiek van La Bohème perfect te vangen, met oogstrelende ontwerpen van Stewart Laing. De cast bestaat uit de beste hedendaagse vertolkers van Puccini’s bohemien geliefden, aangevuld met voormalige leden van het Jette Parker Young Artists Programme van The Royal Opera.

Men kan bijzondere opera’s en balletvertoningen van The Royal Opera House zien in Cinema Amstelveen. Bij alle vertoningen is voorafgaand een inleiding over het stuk, achtergrond informatie of interviews met de regisseur of de spelers. De opera’s worden ondertiteld in het Nederlands. De vertoningen zijn semi-live.

De volgende operavertoningen vanuit Londen staan nog op de agenda: Fidelio – maandag 23 maart 19.30 uur;  Cavalleria Rusticana / Pagliacci – maaandag 11 mei 19.30 uur; Elektra – maandag 22 juni 19.30 uur. De voorstelling duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten, inclusief een pauze.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.