Zaterdag (8 februari) kwamen ruim 40 accordeonisten en een slagwerker uit alle delen van het land naar het Noorddamcentrum in Bovenkerk voor een zogenoemde Play-in, die jaarlijks wordt georganiseerd door Concertina’s Accordeonorkesten uit Amstelveen.

Dirigent Elly Meekel had de muzikale leiding en de muziek uitgezocht waar het nodige van geleerd kon worden. Niet alleen noten spelen, maar vooral muziek maken en dat zorgt soms voor een heel andere kijk op de speelmanier van de aanwezige spelers.

Zes stukken

Er is met veel plezier hard gewerkt aan een divers repertoire van zes muziekstukken. De muziek kreeg iedere deelnemer tevoren toegestuurd, zodat dit thuis kon worden doorgenomen. Bij de Play-in wordt alles samengevoegd en dat zorgt, met de nodige aanwijzingen van de dirigent, voor een bijzonder orkest. Een hele dag samen met muziek bezig zijn en allemaal met liefde voor het accordeon, geeft een speciale verbondenheid.

Het orkest heeft tijdens de slotrepetitie bezoekers het eindresultaat laten horen van een gezellige en leerzame dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.