Voormalig ijshockeyer en talentcoach bij AmstelveenSport Ron Berteling krijgt eind mei een hoge onderscheiding van de internationale ijshockeybond IIHF. De bond heeft Ron onderscheiden met de Torriani Award. Dit is een oeuvreprijs die de IIHF toekent aan spelers uit kleine ijshockeylanden om hen te eren voor hun exceptionele carrière.

Berteling speelde 213 interlands voor Nederland en nam ook deel aan de Olympische Winterspelen van 1980 (Lake Placid). Berteling zet zich, samen met Berit Gunderson, in voor talentbegeleiding in Amstelveen en de regio Amstelland. Samen helpen ze jonge talenten uit de sport- en cultuursector met de combinatie school en (top)sport.

Motivatie

Als oud-topsporter en coach weet Ron (door zijn kennis en ervaring) de talenten op de juiste manier te motiveren, zodat zij hun sportcarrière zo goed mogelijk kunnen combineren met school. Ron heeft in het verleden, samen met Agnes Brunninkhuis, verscheidene succesvolle talenten begeleid, waaronder Enzo Leijnse (profrenner bij wielerploeg Sunweb), Carel Eiting (voetballer Ajax) en Kira Toussaint (olympisch zwemster).

185 talenten

In Amstelveen begeleiden talentcoaches Berteling en Gunderson ondertussen zo’n 185 talenten. Alle kinderen die wonen, sporten of naar de middelbare- school gaan in Amstelveen (zowel breedte- als topsport), mogen zich aanmelden bij AmstelveenSport. Voor meer informatie en/ of aanmelden kan men kijken op: https://www.amstelveensport.nl/talentbegeleiding/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.