In samenwerking met het bedrijf Kunstveiling wordt in Museum Jan aan de Dorpsstraat zaterdag 17 september (11.00 tot 16.00 uur) een taxatie-dag gehouden. Men kan dat in het museum de eigen kunstobjecten laten taxeren door gespecialiseerde veilingmeesters.

Zij weten de marktwaarde van zowel klassieke schilderijen en beelden als van modernere werken. Ook van alle andere kunstvormen, dus grafiek, keramiek, fotografie, design en sieraden.

Gratis

Tijdens de taxatiedag is de kunstcollecte van de gemeente in het museum gratis voor iedereen te zien. Kunstveiling is een op kopen en verkopen gericht platform. Online verschijnen dagelijks om onder een soort van digitale hamer te komen. Volgens de eigenaren is het aanbod veelzijdig, toegankelijk en betaalbaar. Men kan er kunst plaatsen via een persoonlijk account, voor zowel taxatie als verkoop.

Kinderworkshop fotografie |

Op zondag 28 augustus is er in Museum Jan van 10.30 tot 12.30 een gratis workshop over fotografie voor kinderen van 10 jaar een ouder. Dat gebeurt in het kader van Jan Junior. Behalve een expositie over landschappen van de in Amstelveen geboren en nog steeds wonende Saskia Boelsums bekijken, gaan zij er daarna zelf met een camera buiten op uit, bijvoorbeeld om vogels te fotograferen of het water. Geprint krijgen zij hun foto me naar huis en kunnen daarmee ook meedoen aan een fotowedstrijd. Museum Jan zorgt voor een voorraad camera’s, mnaar wie er zelf één heeft kan die natuurlijk meenemen. Ook smartphones zijn welkom. Museum Jan werkt in de workshop samen net SAKB Kunstlokaal. Aanmelden via www.museumjan.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.