Voor wie een aquarium heeft is er een vereniging in Amstelveen. Die heet dan ook Aqua Verniam, samengesteld uit de woorden Aquariumvereniging Nieuwen Amstel, zoals Amstelveen ten tijde van de oprichting in 1955 nog heette.

Nog steeds helpt de vereniging bij problemen die uit de aquariumhobby kunnen voortkomen.

Lezingen

De leden helpen elkaar daarbij, maar ook zijn er geregeld lezingen. Een groot aquarium is niet nodig om zich bij de vereniging aan te sluiten. Men kan daar ook terecht met een klein bakje. Wegens de coronamaatregelen kon de club twee jaar lang weinig activiteiten ontplooien. Al liet men in het verzorgingshuis waar de club is gevestigd wel leden toe om de vijf aquaria die er stonden schoon te maken. Want de vereniging is aan De Helpende Hand 9 gevestigd schuin tegenover het ziekenhuis Amstelland.

Zorgcentrum

Er staan nu twee van de vijf aquaria op de gesloten afdeling van het zorgcentrum, waar een team van tien leden, dat elke maandagavond voor het schoon houden zorgt (water verversen etc.). Bij lezingen gaat het niet alleen om gezelligheid maar vooral om het delen van kennis, waar zelfs mensen die al lang een aquarium hebben wijzer van worden kennelijk. Meet info op de site van de vereniging: www.aqua-verniam.nl of mailen naar info@aqua-verniam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.