De provincie Noord-Holland stelt geld beschikbaar om de aantrekkelijkheid van winkelgebieden te verbeteren. Ondernemers kunnen de subsidie gebruiken om bijvoorbeeld leegstand terug te dringen, duurzame maatregelen te realiseren of een gezamenlijke webshop op te zetten.

Aantrekkelijke winkelgebieden zijn belangrijk voor de economie en de leefbaarheid in steden en dorpen, beseft de provincie.

Leegstand

Gedeputeerde Economie Ilse Zaal constateert dat de laatste jaren steeds meer winkelpanden leeg komen te staan, door de toename van online winkelen en coronacrisis. “Er is extra inzet nodig om ervoor te zorgen dat mensen de winkelgebieden bezoeken en ondernemers zich er willen vestigen.”

De provincie hanteert al een aantal jaren een subsidieregeling voor het verbeteren van winkelgebieden, waar veel gebruik van gemaakt wordt. Maar er is volgens Zaal nog geld beschikbaar. “Ik roep ondernemers op deze subsidie niet te laten liggen.

De regeling is voor volgend jaar uitgebreid. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk een bijdrage te krijgen voor het opzetten van een digitaal platform of gezamenlijke webshop voor een winkelgebied. “Hiermee sluiten wij aan op alle initiatieven die zijn ontstaan op het gebied van digitalisering,” zegt Zaal.

Vraag subsidie aan

In totaal is er voor het komende jaar 425.000 euro beschikbaar. Aanvragen kunnen van 6 januari af worden ingediend. Het is ook nog mogelijk gebruik te maken van de regeling 2021. Deze loopt nog tot 30 december. Kijk voor alle informatie op: www.noord-holland.nl/loket/subsidies

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.