Lokale organisaties, zoals buurthuizen en speeltuinverenigingen, kunnen bij het Postcode Loterij Buurtfonds aankloppen voor een financiële bijdrage van € 500 tot € 5000 voor hun buurtproject. Voor bijvoorbeeld de aanleg van een gemeenschappelijke wijngaard, de ontwikkeling van een stadscamping of wandelen met eenzame ouderen.

Al 39 buurtprojecten zijn gefinancierd waaronder, zoals het project Tuin & Buurt in Haarlem waar jongeren op het land werken.

Buurtprojecten

In Rotterdam en Amsterdam worden projecten van Stichting NL Cares om met eenzame ouderen door de stad te wandelen, ondersteund.  Het Postcode Loterij Buurtfonds zegt blij te zijn met de vele lokale initiatieven. “Het project Eenzaamheid in de Stad van Stichting NL Cares is een mooi voorbeeld van waar wij voor staan: sociale cohesie en aandacht voor mensen die het moeilijk hebben”, legt Tatiana van Lier van het Postcode Loterij Buurtfonds uit.

Aanvraagprocedure

De aanvraagprocedure bij het Postcode Loterij Buurtfonds is snel en eenvoudig. Het moet gaan om een project dat voor iedereen toegankelijk is en van de buurt leuker maakt. Om een goed idee snel uit te kunnen voeren, staat de financiële bijdrage binnen twee tot zes weken op de bankrekening van de vereniging of stichting. Door inzichtelijk te maken welke buurtprojecten er allemaal gefinancierd worden, hoopt het Postcode Loterij Buurtfonds alle bewoners in Nederland te inspireren ook in actie te komen voor zijn of haar buurt. Aanvragen kunnen het hele jaar worden ingediend.

Doen

Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden en om buurtbewoners te inspireren om in actie te komen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen. Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Postcode Loterij. Zie ook www.postcodeloterijbuurtfonds.nl

Erfgoed

De Postcode Loterij is met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Die zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. Stichting ‘Doen’ is opgericht door de Nationale Postcode Loterij om vernieuwende initiatieven te steunen en ontvangt hier jaarlijks een bijdrage voor. http://www.doen.nl\

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.