Ontwikkelcentrum Digibende, waarover eerder al werd geschreven, opent vrijdag 4 september haar pand aan de Bouwerij. De gemeente hielp financieel bij de start. De organisatie richt zich op jongeren van 12 tot 28 jaar die onder meer door autisme onvoldoende aansluiting vinden binnen het onderwijs of nog niet klaar zijn voor een stap naar werk.

Het centrum biedt vooral ICT, technologie en creativiteit binnen de digitale wereld. Behalve de gemeente zijn ook Amstelronde voor Passend Onderwijs Amstelronde voor primair en SWVAM voor voortgezet onderwijs erbij betrokken.

Talenten

Presentator Filemon Wesselink kwam in 2018 in contact met oprichter Fabian Leijten in het Limburgse Kelpen-Oler. Wesselink, inmiddels zelf gemiddeld drie dagen per week werkzaam bij Digibende: “Wij werken met jongeren die in veel gevallen met schooluitval kampen aan een balans tussen Leren, Werken, Sport en Spel. Vaak zijn zij gediagnosticeerd met hoogbegaafdheid of autisme. Bij Digibende wordt er vooral ingespeeld op talenten. Ze worden gestimuleerd om zich te ontwikkelen binnen vakgebieden waar ze affiniteit mee hebben.”

Volgens Wesselink hebben zij vaak grote talenten op ICT-gebied, maar vinden zij niet de aansluiting of uitdaging binnen het bestaande onderwijsaanbod. Met interne vakspecialisten werken ij in het bedrijf Digibende aan Programmeren, Multimedia Vormgeving, Game Development, Virtual Reality, Cybersecurity, Robotica en Artificial Intelligence. Ook sport, voeding en leefstijl horen bij het  aanbod.

Uitbreiding

In Limburg maken nu meer dan 100 jongeren, komend uit het hele land, gebruik ervan. Amstelveen is de tweede vestiging, maar als het aan Wesselink en Leijten ligt volgen er filialen in meer gemeenten. Digibende is gespecialiseerd in autisme, hoogbegaafdheid, ad(h)d, onderpresteren, faalangst en leerstoornissen. Er wordt een persoonlijk ontwikkelplan gemaakt voor werken aan vaardigheden die horen bij zelfstandigheid en zelfredzaamheid, zoals structuur, ritme, regelmaat en samenwerking.

Financiering
Voor kinderen en jongeren in de regio Amstelland en de Meerlanden wordt deelname door de gemeente en de samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs bekostigd. Voor wie uit andere regio’s komt, worden volgens het bedrijf individuele afspraken over de bekostiging gemaakt. Intakegesprekken kunnen worden ingepland vanaf 1 juli via het contactformulier op www.digibende.nl of via het telefoonnummer 020-2170645.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.