De gemeenten Amstelveen en Aalsmeer sluiten zich aan bij een campagne tegen huiselijk geweld, dat door de coronacrisis toeneemt.  Die wordt in Amstelveen online via facebook, twitter en Snapchat gevoerd. Wie een probleem heeft op dat gebied kan 112 bij acuut gevaar bellen. En anders Veilig Thuis 0800-2000 voor advies of een melding. Ook bellen of chatten met de kindertelefoon is mogelijk: 0800-0432. www.amstelveen.nl/huiselijkgeweld

 Hoewel velen met het noodgedwongen thuis zitten door het coronavirus wel weten om te gaan, lopen de spanningen in sommige huishoudens op. En daarmee neemt de kans op huiselijk geweld en kindermishandeling toe. De campagne ‘quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld’ roept mensen op extra alert te zijn en melding te maken bij (een vermoeden) van huiselijk geweld.

 Veilig Thuis

Het is een gezamenlijke campagne tijdens coronatijd van het landelijk netwerk Veilig Thuis, het feministische platform De Bovengrondse en Vice Nederland. Doel van de campagne is kinderen en mensen in kwetsbare posities te laten weten dat er hulp is en om omstanders op te roepen in actie te komen als zij iets merken.

Tol

Wethouder Frank Berkhout van Jeugd vindt het niet zo vreemd dat in deze tijd de spanningen oplopen. “Het thuiszitten begint zijn tol te eisen”, zegt hij. “Soms leiden deze spanningen tot agressie, huiselijk geweld en kindermishandeling. Daar kunnen wij als samenleving wel iets aan doen. Door een beetje extra op elkaar en onze kinderen te letten. Of door advies of hulp te vragen als men zich zorgen maakt om bijvoorbeeld een kind.” Hij adviseert gewoon een hulpverlener te bellen als dat nodig is. “Die adviseert wat men kan doen of biedt hulp.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.