Theoloog des Vaderlands Samuel Lee blikt maandag 5 oktober (20.00 uur) terug in de Pelgrimskerk Buitenveldert aan Backershaken. Hij was een jaar lang Theoloog de Vaderlands. Een jaar waarin hij veel activiteiten ontplooide en voor zijn werk een Koninklijk onderscheiding ontving.

Op maandag 5 oktober gaat Hermen Jan Rijks in gesprek met dr. Lee om erachter te komen wie Wie de man is die 40 jaar geleden in het Midden Oosten werd geboren en nu als bekende Amsterdammer te boek staat. Hoe werd hij wie hij is en wat zijn plannen van hem na dit jaar?

Tweede bekering

Wegens de coronamaatregelen is het aantal toehoorders beperkt en aanmelden verplicht via lezing@pelgrimskerk.nu. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.pelgrimskerk.nu.

Samuel Lee (1970) groeide op in een seculier gezin in het Midden Oosten, kwam als tiener naar Nederland waar hij zich bekeerde tot het christendom. In Amsterdam-Zuidoost richtte hij een eigen Pinkstergemeente op, werd een internationaal veelgevraagd spreker en stichtte een nieuwe academische opleiding bestemd voor migranten met weinig mogelijkheden, de Foundation Academy of Amsterdam. Ruim 10 jaar geleden kwam Lee geleidelijk tot wat hij noemt zijn ‘tweede bekering’.

Media

In 2020 was Samuel Lee niet weg te denken uit de Nederlandse media. Hij schreef artikelen, werd veelvuldig geïnterviewd over actuele gebeurtenissen en publiceerde twee nieuwe boeken. Redenen genoeg om deze opmerkelijke man te vragen naar zijn ervaringen als Theoloog des Vaderlands, zijn theologie en zijn visie op het christendom in de Nederlandse samenleving.

Sinds 2017 is dr. Lee directeur van het Center for Theology of Migration, het onderwijsprogramma van SkiN (Samen Kerk in Nederland) aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.