Voor D66 bestaan blijkbaar geen andere media dan kranten. Met voorbijgaan aan bijvoorbeeld de lokale omroep en alle digitale nieuwssites zegt de afdeling Amstelveen van die partij in een advertentie ‘lokale nieuwsbladen’ te steunen, omdat die het lokale nieuws verzorgen. De advertentie stond overigens in het wekelijks met steun van de gemeente verschijnende Amstelveens Nieuwsblad. Overigens is dat het enige huis-aan-huis blad dat elke week uitkomt.
In de advertentie worden verder de lokale ondernemers, scholen en kinderopvang (voor het opzetten van thuisonderwijs en noodopvang), zorgverleners en ‘iedereen die zorgt dat Amstelveen blijft draaien’ hartelijk bedankt. “Wij zijn trots op Amstelveen’. Dat zegt de partij ook in de eenmaal per maand verschijnende glossy AmstelveenZ.
Het is bij de gemeente ook bekend dat de meeste Amstelveners dit beschamende flutblaadje direct in de oud-papierbak gooien, als zij het al ueberhaupt krijgen. Het dient enkel als wettelijke schaamlap omtrent niet al te populaire besluiten. Dat heeft bijvoorbeeld de gang van zaken omtrent het voormalige café “ de Zwarte Kat” wel bewezen, toen omwonenden protest aantekenden en de gemeente heel schijnheilig naar de publicatie in dit blaadje verwees en dat de protesterenden er nu te laat mee waren.
Dat D66 dan ook zegt dat dit “het nieuwsblad” van Amstelveen is , slaat werkelijk nergens op. Zij zetten dan ook hun eigen naam Democraten 66 eigenlijk te schande, maar wat verwacht je ook van een partij die momenteel enkel als bijwagen van de VVD in het college fungeert. Wezenlijk verschil tussen die twee partijen heb ik hier althans niet kunnen ontdekken.
Was jij niet de persoon die dat blaadje daadwerkelijk in de oud-papierbak gooide omdat je als krantenbezorger te beroerd was om je ronde te doen? En wel de centjes pakken.
Bah.
Ja, 50:jaar terug.
Goed voorgaan, doet goed volgen.
Er zijn toch verschillen! De namen van de partijen, hun logo’s, de bestuurders, zelfs hun wethouders zijn verschillend en ze opereren onder verschillende namen. Maar in de achtergrond maken ze afspraken om samen toch op een lijn te komen en daardoor beslissingen van de gemeenteraad te forceren. Deze symptomen zou ik niet echt democratisch kunnen noemen, maar het werkt zelfs in het Nederlandse stelsel. Ze spreken zelfs dezelfde taal! Het is gewoon een wonder!