B&W moeten proberen de huurverhoging bij sociale huurwoningen van corporaties tijdens de coronacrisis niet te laten doorgaan. Dat vindt fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen (AVA) die er schriftelijke vragen over heeft gesteld.

Michel Becker (AVA)

Maar hij vraagt ook om bevriezing van de huur door het gemeentelijk vastgoedbedrijf, verhuurders van vrije sector-woningen en ander vastgoed (waarin detailhandel, MKB of ZZP’ers zijn gevestigd). “In de huidige corona crisis hebben veel particulieren en zelfstandigen minder of zelfs helemaal geen inkomsten”, zegt Becker. “De vaste huursom is meestal de grootste uitgavenpost. Landelijk lukt het niet om wooncorporaties te bewegen af te zien van de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli met een maximum van 5,1 % tot 6.6 %.” Hij vindt dat er dan maar plaatselijk wat aan gedaan moet worden en vraagt dus de inzet van B&W. “Het is voor huurders momenteel al moeilijk genoeg aan de lopende verplichtingen te voldoen en dit zal, vrezen wij, voorlopig nog wel even het geval zijn.”

1 REACTIE

  1. De hoogste huurverhoging sinds jaren. Hoe kom je op het idee, terwijl we midden in de grootste crisis zitten sinds de jaren 30!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.