Er zijn nu, volgens de jongste telling van de GGD Amsterdam-Amstelland, 105 met corona besmette personen in Amstelveen. Er kwamen er twaalf bij. Maar die telling is van gisteravond. In de regio staat de teller op 876, waarvan 698 in Amsterdam.

Overigens waren er in Amstelveen niet eerder zoveel besmettingen in één etmaal, hoewel er op 28 maart ook al elf werden geteld. In heel de regio kwamen er 48 besmettingen bij.  De totaalcijfers voor de andere gemeenten zijn nu: Aalsmeer: 20; Diemen: 16; Ouder-Amstel: 11; Uithoorn: 17. Van negen geteste patiënten is de uitslag nog niet bekend.

15 REACTIES

 1. Vanmiddag zaten in een wijkwinkelcentrum toch nog een stuk of 6,7 pubertjes op een bankje bij elkaar. We zijn toen met een paar voorbijgangers op een afstandje van 6 m ze rustig aan blijven kijken zonder iets te zeggen. Binnen een paar minuten waren ze vertrokken , uiteraard met commentaar, maar ze gingen wel weg en hielden wonderwel ook nog afstand in acht.

  • En toen? Wij hebben zulke markten weer niet , maar wel weer een ontzettend grote bio-industrie , in één van de dichtstbevolkte landen ter wereld met een zeer mobiel volkje . Maw hier kan zoiets net zo hard gebeuren.
   Wij kunnen ons beter afvragen, na afloop van deze crises, waarom wij de productie van basale medische voorzieningen allemaal verhuisd hebben naar India en China of waarom wij geen noodvoorraden hiervan hebben aangelegd, zoals indertijd in de koude oorlog, terwijl we wel wisten dat elk moment zoiets dergelijks de kop kon opsteken. Zie MERS, SARS.

   • Welk een naïviteit. Je hoeft deze markten niet binnen je grenzen te hebben om toch het slachtoffer ervan te worden. Dat heeft de gehele wereld (en dus niet alleen NL) thans voor de zoveelste keer mogen ervaren. En wederom met als bron China. Leert China er iets van? Leren wij er iets van? Blijkbaar niet althans niet voor mij zichtbaar.

    • Je hoeft geen mega-stallen te hebben. Daar kan zo’n zoonose net zo hard optreden. Denk aan Q-koorts of vogelgriep. Ik ben het wel met je eens dat een overheid er beter tegen kan optreden, maar zoals ook in het artikel gesteld . China is aan de ene kant hoogontwikkeld en aan de andere kant nog een derde wereldland.

  • Daarom is in Nederland zeker 2 weken geleden de laatste medicijnfabriek gesloten en hebben we zelfs niet eens genoeg mondkapjes om ons zorgpersoneel enigszins te beschermen. Meer de pot die de ketel verwijt, dat die zwart ziet, niet?

 2. Als China het corona virus niet bewust heeft laten uitbreken dan zullen de leiders zich wel afvragen waarom zij niet zelf op dat briljante idee zijn gekomen. Opzettelijk of niet, dankzij het virus bereikt China in nóg kortere tijd de dominante positie in de wereld.

 3. Totalitarisme is geen complot maar een planmatig systeem.

  Het onderdrukken van de informatie mbt de uitbraak van een levensgevaarlijk en maatschappij-ontwrichtend virus was een misdaad tegen de mensheid.

  Het was onverstandig om China zo rijk en machtig te laten worden door alle productie daarheen te verplaatsen (inclusief de farmaceutische industrie).

  • Wij wisten ook al lang van MERS en SARS en hebben er totaal niets mee gedaan. Dat kun je ook beschouwen als misdadige nalatigheid van ons systeem. Maw om dus de schuld 1 kant op te schuiven slaat ook nergens op. Daarmee pleit ik overigens de houding van de Chinese overheid niet vrij. Ik wil zelfs zeggen dat toen men de situatie daar wel tenslotte goed inschatte, dusdanig rigoureus heeft ingegrepen dat men het in betrekkelijk korte tijd weer enigszins onder controle heeft gekregen en dat moeten wij nog maar afwachten.

 4. Bedoel je dat onze overheid meteen even rigoureus had moeten ingrijpen als de Chinese? Dan laten wij niet alleen onze economie door China bepalen maar ook onze politiek en matschappijvorm.

  Bovendien moet nog maar blijken dat de totale lockdown van Wuhan niet zal leiden tot te weinig ‘groepsimuniteit’. Dan krijg je meteen weer volgende uitbraken als alle tijdelijk opgesloten mensen zich weer vrij gaan bewegen en prompt besmet raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.