Vrijdag (3 april) wordt tussen 9.00 en 16.00 uur de afrit naar het Stadshart (5), van de A9 voor verkeer uit de richting Holendrecht afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via afrit 6 (Aalsmeer).

Aannemer VEENIX is bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Vorige week is gestart met onderzoek naar het draagvermogen van de grond (sonderingen) langs en op de A9. Bij afrit de afrit naar het Stadshart worden de laatste bij de duizenden al gesneuvelde bomen tussen de A9 en de afrit gevoegd.

Omleidingen

Verkeer uit Amsterdam richting het Stadshart kan keren bij afrit 6, naar Aalsmeer. De omleiding wordt met gele borden aangegeven.

De komende tijd voert VEENIX op verschillende locaties op de A9 en gemeentelijke hoofdwegen grondonderzoek uit. Om dat veilig te doen, sluit Rijkswaterstaat af en toe rijstroken af. Omdat dit buiten de spitsen gebeurt en het wegens corona erg rustig is op de snelweg, wordt hierdoor geen verkeershinder verwacht. De A9 blijft bij deze werkzaamheden altijd open voor verkeer. Dat geldt ook voor de gemeentelijke hoofdwegen, zoals de Keizer Karelweg, Beneluxbaan en Burgemeester Boersweg.

Versnelde planning

Nu het rustig is op de weg voert VEENIX, zo mogelijk, werkzaamheden op de A9 versneld uit, waardoor minimale hinder voor weggebruikers ontstaat. Bij de uitvoering volgt VEENIX de richtlijnen van het RIVM op, meldt de aannemer.

A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert naar haar mening de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. ‘Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.’ Die zou onder meer moeten voortvloeien uit de drie overkappingen en het feit dat Rijkswaterstaat de weg over een lengte van 1,6 kilometer verdiept aanlegt. De drie overkappingen komen, zoals bekend, bij het Oude Dorp, het Stadshart en ter hoogte van de Meander / Bovenlandpad. Op andere plaatsen langs de weg komen in totaal veertien kilometer aan geluidsschermen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.