De Landelijke Opschoondag, waarvoor wethouder Gordon plaatselijk de aftrap zou geven, wordt verplaatst naar het najaar. De organisatie liet eerder weten de editie van dit jaar, die gepland stond voor aanstaande zaterdag 21 maart, in verband met alle ontwikkelingen rondom het coronavirus af te gelasten. Op zaterdag 19 september, ook World Cleanup Day, wordt heel Nederland alsnog opgeroepen naar buiten te gaan en gezamenlijk zwerfafval op te ruimen.

Opgeruimd de herfst in

De Landelijke Opschoondag is volgens de organisatoren hét moment voor inwoners, ondernemers, verenigingen, sportclubs en scholen om samen in actie te komen en hun leefomgeving 100% zwerfafvalvrij te maken. “Het is een dag die verbroedert en mensen bij elkaar brengt”, zegt directeur Helene van Zutphen van initiatiefnemer NederlandSchoon. “Omdat samenkomen voorlopig door het RIVM wordt afgeraden, hebben we besloten de Landelijke Opschoondag te verplaatsen en toepasselijk samen te laten vallen met World Cleanup Day op zaterdag 19 september, een bijzonder en belangrijk initiatief van de Plastic Soup Foundation. Wij delen immers hetzelfde doel: onze omgeving zo zwerfafvalvrij maken. Laten we dit jaar samen opgeruimd de herfst ingaan.”

Scholen

Behalve de datumwijziging verandert er niets. Inwoners, ondernemers, verenigingen, sportclubs, scholen en andere organisaties worden nu in de herfst opgeroepen om samen zwerfafval op te ruimen.

NederlandSchoon werkt al 28 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.