Het wordt het Amstelveens Poppentheater aan de Wolfert van Borsselenweg 85a.  Daar is donderdagavond 26 september (19.00 uur) de door de politieke partijen SP en GroenLinks georganiseerde bijeenkomst over betaalbare woningen voor alle inwoners. De partijen zeggen zich al langer tevergeefs in de gemeenteraad hard te maken om het probleem serieus aan te pakken. Zij zoeken nu steun bij de burger. “Omdat de coalitie partijen niks doen om de wooncrisis op te lossen”, voegen zij er aan toe. De coalitie bestaat uit VVD, PvdA en D66.

Lennart de Looze

De SP en GroenLinks laten naar hun zeggen bij de behandeling van elk nieuw woningbouwproject in de gemeenteraad, waar de focus telkens weer ligt op ‘duurdere’ woningen, van zich horen. “Na jaren van politieke druk lijken alle partijen nu het probleem in te zien van een tekort aan betaalbare (huur) woningen. Amstelveense jongeren die hun stad gedwongen moeten verlaten, wachtrijen van meer dan 12 jaar op sociale huurwoningen, huren die te snel stijgen, huurders die niet rond kunnen komen omdat de huurlasten te hoog zijn, of mensen die graag zouden willen doorstromen naar een passendere woning maar niet voor de hoofdprijs”, klagen de partijen. Hoewel het probleem voor iedereen dus nu duidelijk is, nemen de coalitiepartijen volgens GroenLinks en SP het niet serieus en komen ze niet met adequate lange termijn oplossingen.

Stem

De twee partijen hebben samen geen meerderheid in de gemeenteraad.

Patrick Adriaans (SP)

Daarom willen zij Amstelveners mobiliseren om samen voor het belang van betaalbare woningen op te komen. “Deze actie begint met een informatie avond die als doel heeft informatie, ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen om concrete actie en verandering op het Amstelveensewoonbeleid tot stand te brengen”, zegt raadslid Lennart de Looze van GroenLinks. Hij en andere raadsleden van beide partijen zijn aanwezig op de avond. Ook stellen de organisatoren deskundigen op dit beleidsgebied in het vooruitzicht. “Maar het is vooral de bedoeling de inwoners een stem te geven. In de hoop dat de stem van vele inwoners de andere partijen wél kan overtuigen.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.