Vorige week blijkt de nieuwe burgemeester Tjapko Poppens de in Amstelveen gevestigde scholen te hebben bezocht, te weten de International School of Amsterdam (ISA) aan de Sportlaan en het uit India afkomstige Amity, dat vorig jaar neerstreek in het voormalige Van Leergebouw aan de Amsterdamseweg.  

Het persbericht van de gemeente bevat weinig nieuws over het bezoek. Het meldt dat hij door ISA-directeur Bernadette Carmody werd rondgeleid door de oudste internationale school in de metropoolregio Amsterdam (MRA) en  kennis maakte met leerlingen die hun maatschappelijke projecten presenteerden. Ook ging hij langs bij groep 4 die aan een project over stadsontwikkeling werkte. Ook bij Amity werd hij uiteraard rondgeleid, deze keer door directeur Sarah Wade en leerlingen. Naast basisonderwijs biedt Amity ook onderwijs aan middelbare scholieren. Hoeveel het er inmiddels zijn, nadat de toestroom in het begin zo matig was dat leraren niets te doen hadden, meldt ook de gemeente niet.

Kernwaarden

Burgemeester Tjapko Poppens zegt een ‘inspirerende, positieve leeromgeving’ te hebben gezien, die bestaat uit veel  nationaliteiten en culturen en op de samenleving gericht onderwijs biedt. “Openheid, weerbaarheid, begrip voor elkaars achtergrond en verantwoordelijkheid voor de samenleving zijn op beide scholen kernwaarden”, zegt hij. “De scholen willen graag onderdeel zijn van de Amstelveense samenleving. Dat is belangrijk voor onze stad waarin we met zoveel verschillende nationaliteiten samenleven.”

Regio

Goed internationaal onderwijs is volgens de gemeente een belangrijke voorwaarde voor bedrijven om zich te vestigen in Amstelveen en de metropoolregio Amsterdam, niet alleen voor internationale bedrijven maar ook voor Nederlandse bedrijven met internationale medewerkers. Naast ISA en Amity biedt Amstelveen meer vormen van internationaal en tweetalig onderwijs. In oktober opent een school voor internationaal georiënteerd basisonderwijs (IGBO) in Amstelveen. De behoefte aan internationaal onderwijs in de regio Amsterdam groeit en daarom neemt de gemeente deel aan de werkgroep Internationaal onderwijs van de Metropoolregio Amsterdam. Overigens bedraagt het schoolgeld voor de ISA ongeveer € 25.000 per jaar en is dus alleen voor de kinderen van de top van bedrijven bereikbaar, tenzij de onderneming het betaalt. Aan de vestiging Amity droeg de gemeente 1,25 miljoen euro bij, net als Amsterdam. Het Rijk kwam met € 2,5 miljoen over de brug.

 

 

 

3 REACTIES

  1. Voor die 1,25 miljoen mogen wij wel als gewone autochtone Amstelveners verwachten hoeveel leerlingen die Amety school heeft. Trouwens een zuiver privé instituut dat is gevestigd op één van de mooiste locaties van Amstelveen zonder inspraak van de buurt.
    Ook vraag ik mij af of die burgemeester al zijn gezicht heeft laten zien op gewone scholen in deze gemeente. Blijkbaar heeft hij nog niet in de gaten dat de grote toestroom van expats in deze gemeente gevoelig ligt bij menige Amstelvener, zeker als je zelf al 15 jaar op een woning wacht of je iemand bent die gescheiden is , wel werk heeft en al 2 of 3 jaar bij kennissen woont.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.